top icon
Κόσμος

Η απόβαση της κινεζικής Nio στην Ευρώπη

Η Nio «κατεβαίνει» και επίσημα στην Ευρώπη με τρία ηλεκτρικά μοντέλα και σε τέσσερις ακόμα ευρωπαϊκές αγορές, πλέον της νορβηγικής.

Γνωρίσαμε την κινεζική Nio κυρίως μέσω του μοντέλου ανταλλάξιμων μπαταριών που προσφέρει στην έδρα της – και πλέον και στην Ευρώπη – καθώς και από την πρόσφατη εμπορική της παρουσία στην αγορά της Νορβηγίας, που ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητη» σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Πλέον, η κινεζική εταιρεία πραγματοποιεί το δεύτερο και πιο εκτεταμένο «κύμα» της απόβασής της στη γηραιά ήπειρο αποκαλύπτοντας σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο περισσότερες λεπτομέρειες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της που σχετίζονται με την παρουσία της μάρκας στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία.

Όπως ανακοίνωσε η Nio, στις ως άνω χώρες θα διατίθενται μέσα από ένα μοντέλο συνδρομών τα ηλεκτρικά ΕΤ7 (διαβάστε περισσότερα εδώ), EL7 και ΕΤ5 (διαβάστε περισσότερα εδώ), τα οποία βασίζονται στην πλατφόρμα NT2 της κινεζικής εταιρείας.

Nio

Το μοντέλο συνδρομών της Nio

Νέο για την Ευρώπη είναι το συνδρομητικό μοντέλο της Nio, το οποίο είναι πλέον ανοιχτό για χρήστες στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μέγιστη ευελιξία και εξατομίκευση για να ενθαρρύνει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Με πρόβλεψη για συνδρομή διάρκειας από 1 έως και 60 μήνες, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν το όχημα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, με την Nio και το σχετικό πρόγραμμα να παρέχουν ολοκληρωμένη ασφάλιση, συντήρηση, χειμερινά ελαστικά, αυτοκίνητο αντικατάστασης, δυνατότητα ανταλλαγής της μπαταρίας, καθώς και την ευελιξία για την αναβάθμιση των σχετικών υπηρεσιών.

Nio EL7

Η Nio έχει δεσμευτεί για ένα ολοκληρωμένο σύστημα φόρτισης μπαταριών. Προς το παρόν, η εταιρεία έχει πρόσβαση σε 380.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη, προσβάσιμα με κάρτες Nio NFC, ενώ έχει επίσης εισαχθεί μια ευρωπαϊκή έκδοση του χάρτη φόρτισης της Nio. Το 2022, η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει 20 σταθμούς ανταλλαγής συσσωρευτών ενέργειας (Power Swap Stations – PSS) στην Ευρώπη.

Το 2023, οι εν λόγω σταθμοί θα φτάσουν τους 120. Ο PSS που βρίσκεται στο Zusmarshausen, μεταξύ Μονάχου και Στουτγάρδης, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και ο PSS στο Βερολίνο πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του. Μέχρι το 2025, η Nio στοχεύει να κατασκευάσει 1.000 PSS εκτός Κίνας, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα βρίσκονται στην Ευρώπη.

Nio ET7 Battery Swap Berlin

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ