top icon
Κόσμος

Audi Q6 e-tron: Πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου

Το ηλεκτρικό SUV της Audi θα πατάει στη νέα πλατφόρμα, ίδια με αυτή της Porsche Macan και θα έχει απόδοση έως 600 ίππους.

Επίσημα πλέον, η πρεμιέρα του νέου και πολυαναμενόμενου Audi Q6 e-tron θα γίνει στις 18 Μαρτίου. Η γερμανική εταιρεία κρατά κλειστά τα χαρτιά της, σχετικά με τα στοιχεία του μοντέλου, δίνοντας μόνο μια σκοτεινή φωτογραφία στο λογαριασμό της στο LinkedIn, όπου και ανακοίνωσε την ημερομηνία αποκάλυψης του μοντέλου της.

Η ανακοίνωση λιτή, με τη φωτογραφία που συνοδεύει τη δημοσίευση να μην αφήνει πολλά σε κοινή θέα. Ωστόσο, όπως φαίνεται η γερμανική εταιρεία επιθυμεί να γίνει γνωστό το γεγονός της παρουσίασης του Q6 e-tron και πιο συγκεκριμένα η ημερομηνία της πρεμιέρας του.

Η Audi έχει επίσης παρουσιάσει την πρωτότυπη εκδοχή του μοντέλου, με καμουφλάζ, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου. Όπως φαίνεται υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία των ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας, με την κλειστή μάσκα και τα φώτα LED να αποτελούν την ταυτότητά του.

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron prototype

Τα γραφικά των προβολέων θα μπορούν να διαμορφωθούν μέσω του συστήματος πολυμέσων και της εφαρμογής myAudi, χαρίζοντας ξεχωριστή προσωπικότητα στο μοντέλου. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν τρεις οθόνες, με τη μία να είναι εμπρός από το συνοδηγό.

Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), με το Q6 e-tron να έχει αρχιτεκτονική 800 V για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση. Θα εφοδιάζεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με κίνηση στους πίσω τροχούς ή και στους 4 τροχούς, ενώ, όσον αφορά την απόδοση, αναμένεται να υπάρχει μια έκδοση με περισσότερους από 600 ίππους.

Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, μέχρι τις 18 Μαρτίου, που θα γίνει η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου από την Audi και δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του μοντέλου.

Audi Q6 e-tron teaser

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ