top icon
Κόσμος

Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Tonale

Πρόωρη αποκάλυψη για τη νέα Alfa Romeo Tonale, που έρχεται να πλαισιώσει την Stelvio στην SUV γκάμα της μιλανέζικης φίρμας.

Λίγες ώρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Alfa Romeo Tonale, το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ιταλικού SUV, που έρχεται να πλαισιώσει τη γκάμα των Ιταλών στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV μοντέλων.

Όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης που διέρρευσαν προ ολίγου, η νέα Alfa Romeo Tonale διαφέρει σε αρκετά σημεία από την πρωτότυπη που φιλοτέχνησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, επικεφαλής του προγράμματος που αφορά τον σχεδιασμό του «μικρού» SUV της εταιρείας. Μολαταύτα, το «παρών» δίνει ο χαρακτηριστικός θυρεός στο εμπρός μέρος και τα στενά φωτιστικά σώματα, ενώ χαρακτηριστική είναι και η διαμόρφωση των πίσω – εκεί όπου η ουρά της Tonale «σβήνει» υιοθετώντας ένα ιδιαίτερα κοίλο τμήμα.

Alfa Romeo Tonale

Από πλευράς μεγέθους, η νέα Alfa Romeo Tonale φέρεται ότι θα έχει μήκος 4.528 χλστ., με το πλάτος και ύψος της να φτάνουν αντίστοιχα τα 1.835 και 1.604 χλστ. Το μεταξόνιο του ιταλικού SUV, το οποίο τοποθετείται σαφώς πιο «χαμηλά» σε σχέση με τη Stelvio, θα φτάνει τα 2.636 χλστ. σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Οι κινητήρες της νέας Alfa Romeo Tonale

Το ιταλικό SUV θα εξοπλίζεται με μία νέα για τα δεδομένα της Alfa Romeo «παλέτα» κινητήριων μονάδων, στην κορυφή της οποίας θα βρίσκεται ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Στην αφετηρία της γκάμας βρίσκεται ένας κινητήρας βενζίνης με άμεσο ψεκασμό με πίεση λειτουργίας 350 bar, που συνδυάζεται με ενσωματωμένο υβριδικό σύστημα κίνησης των 48V, το οποίο η Alfa Romeo αποκαλεί emotor και αποδίδει ισχύ 15 kW και ροπή 55 Nm προσφέροντας «100% ηλεκτρικά χαρακτηριστικά». Ο  κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει χωρητικότητα 1,5 λίτρων, με τη συνδυαστική ισχύ της μονάδας να ανέρχεται στις δύο διαθέσιμες εκδόσεις βενζίνης στους 130 ή 160 ίππους. Και οι δύο αυτές εκδοχές είναι προσθιοκίνητες, συνεργαζόμενες με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Alfa Romeo Tonale

Μη επιβεβαιωμένη από επίσημα χείλη είναι προς ώρας η παρουσία στη γκάμα της νέας Alfa Romeo Tonale μιας έκδοσης ντίζελ που θα παίρνει κίνηση από μια μονάδα με χωρητικότητα 1,6 λίτρων αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 130 ίππων. Νεότερες αναφορές κάνουν λόγο για τη διάθεση της συγκεκριμένης έκδοσης εκτός Ευρώπης – κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί σε λίγες ώρες από τώρα.

Alfa Romeo Tonale

Σίγουρο σε αντίθεση είναι ότι στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται μια plug-in υβριδική έκδοση, με όχι και πολλές… ρίζες από τα μοντέλα της Jeep, η οποία συνοδεύεται από την παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα που κινεί τον πίσω άξονα. Εξ ου και η ονομασία Q4. Εν προκειμένω, η συνδυαστική ισχύ της εν λόγω μονάδας της Alfa Romeo είναι 275 ίπποι. Εδώ, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι επίσης αυτόματο, αλλά με 6 σχέσεις και μετατροπέα ροπής.

Alfa Romeo Tonale

H plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale συνεργάζεται με μια μπαταρία υψηλής τάσης με χωρητικότητα 15,5 kWh, η οποία εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία εντός πόλης της τάξης των 80 χλμ.

Για περισσότερα, μείνετε συντονισμένοι.

Alfa Romeo Tonale

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Alfa Romeo Tonale
  • Alfa Romeo Tonale
  • Alfa Romeo Tonale
  • Alfa Romeo Tonale
  • Alfa Romeo Tonale
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ