top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το εσωτερικό των νέων Skoda Superb και Kodiaq

Με σημαντικές αλλαγές έρχονται τα νέα Skoda Superb και Kodiaq, έχοντας μεταξύ άλλων τώρα τον επιλογέα ταχυτήτων πάνω στην κολόνα του τιμονιού.

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση των Skoda Superb και Kodiaq, που θα γίνει το φθινόπωρο, αποκαλύφθηκε το εσωτερικό τους. Ίδια φιλοσοφία και παρόμοια σχεδίαση για τα δύο μοντέλα της τσεχικής φίρμας.

Η μεγάλη κεντρική οθόνη 13 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, κυριαρχεί και αποτελεί κοινό παρονομαστή στα δύο μοντέλα. Η σχεδίαση εντελώς νέα, με διαφορετική προσέγγιση, παντρεύει το μοντέρνο με το κλασικό.

Skoda Superb interior

Skoda Superb

Η μεγάλη οθόνη συνοδεύεται για χάρη εργονομίας, με παραδοσιακά πλήκτρα κάτω από αυτήν, στην κεντρική κονσόλα, που παρέχουν πρόσβαση στον έλεγχο του κλιματιστικού. Μάλιστα αυτά τα περιστροφικά χειριστήρια έχουν ενσωματωμένη οθόνη 1,25’’ (32 χλστ.). Η λειτουργικότητα των μικρών οθονών εξαρτάται από το επίπεδο εξοπλισμού.

Πιο αναλυτικά, τα δύο εξωτερικά χειριστήρια ελέγχουν τη θερμοκρασία της καμπίνας, αλλά και των καθισμάτων τα οποία είναι κλιματιζόμενα, ανάλογα με την έκδοση. Το μεσαίο χειριστήριο προσφέρει πρόσβαση στην ένταση της φωνής του συστήματος ήχου, στην ταχύτητα του ανεμιστήρα του κλιματιστικού και στην κατεύθυνση του αέρα. Η εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών με την πίεση του χειριστηρίου ή μέσω διαμόρφωσης από το infotainment.

Skoda Superb interior

Skoda Superb

Εμπρός από τον οδηγό βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 10 ίντσες. Παράλληλα, υπάρχει head-up display που προβάλει τις βασικές πληροφορίες εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού και μακριά μέσα στο παρμπρίζ.

Ωστόσο, από τις σημαντικότερες αναμφίβολα αλλαγές είναι αυτή της μεταφοράς του επιλογέα ταχυτήτων. Από τη βάση της κεντρικής κονσόλας μετακόμισε στην κολόνα του τιμονιού. Έτσι, απελευθερώθηκε αρκετός χώρος στην κονσόλα και ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, βελτιώνοντας έτσι την πρακτικότητα των μοντέλων.

Skoda Kodiaq interior

Skoda Kodiaq

Οι διαφορές στη σχεδίαση ανάμεσα στα δύο μοντέλα αφορά στους αεραγωγούς και τη διαμόρφωση που δημιουργούν αυτοί. Στο Superb είναι οριζόντιοι και διατρέχουν το ταμπλό, ενώ στο Kodiaq είναι κάθετοι στις άκρες, ενώ στο κέντρο ανεβαίνουν προς τα επάνω, διαμορφώνοντας μια διαφορετική βάση για την οθόνη.

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός LED που διατρέχει το εσωτερικό, πάει πάνω από τους αεραγωγούς του Kodiaq, αλλά κινείται κάτω από αυτούς του Superb. Αμφότερα διαθέτουν θύρα USB-C στον καθρέφτη καθώς και ασύρματη φόρτιση smartphone στα 15W. Τα Skoda Superb και Kodiaq θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία το 2024.

Skoda Kodiaq interior

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ