top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο Kia EV9 – και είναι ηλεκτρικό

To αμιγώς ηλεκτρικό EV9 είναι η νέα και άκρως εντυπωσιακή ναυαρχίδα της Kia.

Ύστερα από αρκετά teaser, η Kia αποκάλυψε τη νέα ηλεκτρική της ναυαρχίδα, το νέο EV9, που ενσωματώνει ένα ιδιαίτερα τολμηρό στυλ τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του αυτοκινήτου, η αμφίεση του νέου EV9 είναι εμπνευσμένη από τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia, η οποία αξιοποιεί τη δημιουργική ένταση που δημιουργείται από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο.

«Το Kia EV9 ανοίγει νέους δρόμους, στοχεύοντας στον επαναπροσδιορισμό των προτύπων σχεδιασμού, συνδεσιμότητας, χρηστικότητας και περιβαλλοντικής ευθύνης», δήλωσε ο Karim Habib, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Kia Global Design Center. «Το EV9 προσφέρει στους πελάτες μια εξαιρετικά υψηλής ποιότητας πρόταση και μια φρέσκια προοπτική EV στον τομέα των οικογενειακών SUV. Αυτή η νέα τυπολογία οχημάτων προσφέρει ενστικτώδεις εμπειρίες και εξαιρετική άνεση όχι μόνο για τον οδηγό, αλλά και για όλους τους επιβάτες, μέσω της καινοτόμου χρήσης του χώρου, της τεχνολογίας και του σχεδιασμού».

Kia EV9

Kia EV9: Ανοίγοντας νέους δρόμους για τη μελλοντική σχεδίαση ηλεκτρικών SUV

Με γνώμονα τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας «Opposites United», οι σχεδιαστές της Kia προσπαθούν να δημιουργήσουν οχήματα με ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση. Συγκεκριμένα, ο πυλώνας της ιδεολογίας «Bold for Nature», που εμπνέει τον συνδυασμό στοιχείων από τον φυσικό και υλικό κόσμο, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εξωτερικού σχεδιασμού του EV9. Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα που συνδυάζει μια αύρα στιβαρής ικανότητας για όλες τις συνθήκες, με την απλότητα ενός εξελιγμένου EV που ανοίγει νέους δρόμους για τη μελλοντική σχεδίαση ηλεκτρικών SUV.

Kia EV9

Το μπροστινό μέρος του EV9 διακατέχεται από απλές καθαρές γραμμές και επιφάνειες. Όλα αυτά τονίζονται από το «Digital Pattern Lighting Grille» και τους εντυπωσιακούς κάθετους προβολείς, καθώς από τη χαρακτηριστική μάσκα «Digital Tiger Face», η οποία προσδίδει μια πολύ φουτουριστική εμφάνιση και αίσθηση. Το «Digital Tiger Face» διαθέτει δύο ομάδες μικρών λαμπτήρων σε σχήμα κύβου δίπλα σε κάθε προβολέα, ενώ τα φώτα ημέρας «Star Map LED» δημιουργούν μια νέα εμπειρία φωτισμού και προσφέρουν ένα εκλεπτυσμένο κινούμενο μοτίβο που θα υποδεικνύει το «Digital Tiger Face» της Kia για τα μελλοντικά μοντέλα EV της μάρκας.

Σχηματισμένο από μια πολυγωνική σχεδιαστική γλώσσα, το πλευρικό προφίλ του EV9 συνδυάζει μια ισχυρή ταυτότητα SUV με εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση, ενώ ο χωνευτές λαβές των θυρών και η κωνική πίσω γραμμή οροφής δίνουν μια αίσθηση ομαλής κίνησης. Στο πίσω μέρος του οχήματος, οι απλές, καθαρές γραμμές της πόρτας του χώρου αποσκευών, οι οποίες περιλαμβάνουν τα κομψά και λεπτά πίσω φώτα που αντικατοπτρίζουν τη σχεδίαση αυτών που βρίσκονται μπροστά, αντανακλούν περαιτέρω την ισχυρή εμφάνιση του EV9.

Kia EV9

Kia EV9: Νέα εμπειρία και στο εσωτερικό

Ο πυλώνας της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Opposites United» και «Technology for Life» διασφαλίζει ότι μόνο η τεχνολογία και η καινοτομία προωθούν θετικές, διαισθητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων και μηχανών – πραγματοποιώντας νέες δυνατότητες κινητικότητας. Αυτές οι αξίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του εσωτερικού του EV9 και έδωσαν τη δυνατότητα στους σχεδιαστές της Kia να δώσουν προτεραιότητα στο χώρο, την άνεση και την τεχνολογία για όλους τους επιβάτες.

Kia EV9

Χτισμένο στην ηλεκτρική αρθρωτή πλατφόρμα της E-GMP, το μακρύ μεταξόνιο και η εντελώς επίπεδη αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών μοντέλων έχουν διευκολύνει τη δημιουργία γενναιόδωρου χώρου για όλους τους επιβάτες ώστε να συνδέονται και να χαλαρώνουν με άνεση… lounge style και στις τρεις σειρές καθισμάτων. Tο νέο e-SUV της Kia προσφέρεται σε 6θέσια ή 7θέσια διάταξη, με χαρακτηριστικά καθισμάτων που διασφαλίζουν ότι το EV9 προσφέρει τον ίδιο χώρο και άνεση για όλους τους επιβάτες χωρίς να εστιάζει όλη του την προσοχή μόνο στον οδηγό.

Kia EV9

Οι επιβάτες που κάθονται στην πρώτη και στη δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορούν ταυτόχρονα να ξαπλώσουν τα καθίσματα τους για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν όταν το EV9 φορτίζει. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να περιστραφούν κατά 180 μοίρες, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να έχουν επαφή και να επικοινωνούν με αυτούς που κάθονται στην τρίτη σειρά.

Kia EV9

Το ανοιχτό και πανοραμικό ταμπλό εκτείνεται από το τιμόνι μέχρι το κέντρο του αυτοκινήτου, ενώ οι δύο οθόνες αφής 12,3 ιντσών βελτιώνουν την ψηφιακή εμπειρία, προσφέροντας πολύ εύκολα τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος και διασφαλίζοντας ότι τα φυσικά κουμπιά περιορίζονται στο ελάχιστο. Η κεντρική κονσόλα είναι εξοπλισμένη με άφθονες επιλογές αποθηκευτικών χώρων, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρύχωρης θήκης που βρίσκεται στη βάση της.

Η εκτεταμένη οθόνη υψηλής ευκρίνειας ενσωματώνει την οθόνη πλοήγησης και τηλεματικής (AVNT) δημιουργώντας μια πλούσια και καθηλωτική εμπειρία και ενισχύουν την ικανότητα των επιβατών να αλληλεπιδρούν απρόσκοπτα με τον ψηφιακό κόσμο. Κάτω από την οθόνη AVNT, μια σειρά από κουμπιά αφής κρυφού τύπου παρέχει λειτουργία start/stop μαζί με AVNT και έλεγχο θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC).

Kia EV9

Πρεμιέρα για το Kia EV9 εντός Μαρτίου

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Kia EV9 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου, όταν η εταιρεία θα αποκαλύψει τον πλήρη φάκελο σε ότι αφορά τα συστήματα κίνησης και τις λοιπές τεχνικές προδιαγραφές του νέου της SUV. Stay tuned.

Kia EV9

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ