top icon
Κόσμος

Αύξηση μεριδίου στην Ευρώπη για την Toyota Motor Europe

H Toyota Motor Europe αύξησε το μερίδιο της στην ευρωπαϊκή αγορά στο 7,5% στους εννέα μήνες του 2022, παρά την πτώση των πωλήσεών της που ήταν κατά πολύ μικρότερη σε σχέση με τη συνολική.

Η Toyota Motor Europe (ΤΜΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις των Toyota και Lexus ανήλθαν στα 813.547 οχήματα την περίοδο «Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2022», καταγράφοντας μείωση -6% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, η πτώση αυτή εξακολουθεί να είναι μικρότερη από εκείνη της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, η οποία υποχώρησε κατά 16% την ίδια περίοδο.

Το μερίδιο αγοράς της TME αυξήθηκε σε 7,5%, σημειώνοντας αύξηση 0,8% μονάδων σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις της στον τομέα των εξηλεκτρισμένων οχημάτων έφτασαν τα 540.777 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 5% από έτος σε έτος. Η Toyota εδραίωσε τη θέση της ως η 2η μάρκα επιβατικών αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς 7,2% (+0,9%) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

Toyota Corolla

Η Toyota πούλησε 778.431 οχήματα τους πρώτους εννέα μήνες του 2022. Τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της μάρκας ήταν τα Corolla, Yaris, Yaris Cross, RAV4 και C-HR που αντιπροσωπεύουν το 60% του συνολικού όγκου πωλήσεων. Το συνολικό εξηλεκτρισμένο «μείγμα» πωλήσεων της Toyota αυξήθηκε κατά 8% από έτος σε έτος με 512.999 πωλήσεις οχημάτων, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 66% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας.

Lexus UX

Η Lexus πούλησε 35.116 οχήματα την ίδια περίοδο, με το συνολικό εξηλεκτρισμένο μείγμα πωλήσεων να ανέρχεται στο 79% των συνολικών. Τα SUV μοντέλα RX, NX, UX, GX και LX αντιπροσώπευαν το 89% των συνολικών πωλήσεων τα Lexus.

«Συνεχίζουμε να αποδίδουμε καλύτερα από την αγορά που παρέμεινε αδύναμη λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων που επηρεάζουν την αυτοκινητοβιομηχανία. Βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα μας, όπως τα Yaris Cross, Yaris και Corolla. Αναμένουμε ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να υπερβαίνει την προσφορά χάρη και στις νέες εκδόσεις μοντέλων των Toyota και Lexus», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Europe, Matt Harrison.

Toyota

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ