top icon
Κόσμος

BMW Group: 1 εκατομμύριο xEVs στο δρόμο

Τα εξηλεκτρισμένα οχήματα του BMW Group που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους ανά την υφήλιο έφτασαν μόλις το 1 εκατομμύριο, αριθμός που αναμένονται να διπλασιαστεί σε ένα χρόνο από σήμερα.

Λίγο πριν από το τέλος της χρονιάς, το BMW Group γιόρτασε την παράδοση του 1.000.000ού ηλεκτροκίνητου οχήματός του – που για την περίσταση ήταν μια σκουρόχρωμη iX xDrive40.

«Η παράδοση του 1.000.000ού ηλεκτροκίνητου οχήματός μας σηματοδοτεί ένα ορόσημο στη μεταμόρφωσή μας – και έχουμε ήδη θέσει τον επόμενο στόχο μας, ο οποίος είναι να ξεπεράσουμε το όριο των δύο εκατομμυρίων σε μόλις δύο χρόνια. Χάρη στη σταθερά αυξανόμενη γκάμα προϊόντων μας, θέτουμε φιλόδοξους στόχους πωλήσεων, ιδίως για τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα», δηλώνει χαρακτηριστικά η BMW.

BMW i7 - BMW Group

Και προσθέτει: «Το 2022, στοχεύουμε να διπλασιάζουμε τις φετινές πωλήσεις. Μέχρι το 2025 το BMW Group θα έχει παραδώσει περίπου δύο εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στους πελάτες. Αναμένουμε ότι τουλάχιστον ένα στα δύο οχήματα του BMW Group που θα πωλούνται να είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030».

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, το BMW Group θα επεκτείνει τη γκάμα την ηλεκτρικών προϊόντων του για να περιλαμβάνει σε αυτή τις πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις της BMW Σειράς 7 και της BMW X1. Η ηλεκτρική BMW Σειρά 5 θα προστεθεί στο ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο της μάρκας το 2023, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο διάδοχος του MINI Countryman και της αμιγώς ηλεκτρικής Rolls-Royce Spectre.

BMW i7 - BMW Group

Μέχρι το 2023, η εταιρεία θα έχει ήδη τουλάχιστον ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στους δρόμους στο 90% περίπου των σημερινών κατηγοριών της αγοράς. Μέσα στα επόμενα 10 περίπου χρόνια, το BMW Group σχεδιάζει να έχει στους δρόμους συνολικά περίπου 10 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί,  η γκάμα MINI θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική στις αρχές της δεκαετίας του 2030 και η Rolls-Royce από το 2030 και μετά.

MINI Hatchback - BMW Group

Επίσης, όλα τα μελλοντικά νέα μοντέλα της BMW Motorrad στον τομέα της αστικής μετακίνησης θα είναι επίσης πλήρως ηλεκτρικά.

Η επιτυχής διάδοση και απήχηση της ηλεκτροκίνησης θα εξαρτηθεί, αν μη τι άλλο, από την ταχεία και ολοκληρωμένη επέκταση των υποδομών φόρτισης, με το BMW Group να συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό. Ήδη τα BMW Charging και MINI Charging παρέχουν στους πελάτες των δύο εταιρειών πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης της Ευρώπης, που αποτελείται από περισσότερα από 250.000 σημεία φόρτισης. Ταυτόχρονα, το BMW Group προσφέρει επίσης διάφορες λύσεις φόρτισης για το σπίτι μέσω των wallbox που διαθέτει στους πελάτες του.

BMW Group

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ