top icon
Περιβάλλον

BMW: Νέα ελαστικά της Pirelli από φυσικό καουτσούκ με πιστοποίηση FSC και ρεγιόν

Η BMW γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί τα νέα ελαστικά της Pirelli που είναι κατασκευασμένα από φυσικό καουτσούκ με πιστοποίηση FSC και ρεγιόν.

Η BMW επιταχύνει τις δράσεις του στον τομέα της βιωσιμότητας και σήμερα γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που εφοδιάζει τα οχήματά του με ελαστικά από πιστοποιημένο φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν, ένα υλικό βασισμένο στο ξύλο για την ενίσχυση των ελαστικών.

Η γερμανική εταιρεία θα προμηθεύεται από την Pirelli τον συγκεκριμένο τύπο ελαστικών που θα τοποθετούνται σε πρώτη φάση και σε συνδυασμό με ζάντες με διάμετρο 22 ιντσών στην X5 xDrive45e Plug-in-Hybrid από τον προσεχή κιόλας Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση των φυτειών καουτσούκ και της περίπλοκης εφοδιαστικής αλυσίδας για το φυσικό καουτσούκ και το ρεγιόν πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα του ανεξάρτητου οργανισμού Forest Stewardship Council (FSC).

Το φυσικό καουτσούκ είναι το βασικό υλικό για πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Σήμερα, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές σε όλο τον κόσμο είναι υπεύθυνοι για άνω του 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας φυσικού καουτσούκ. Στη λεγόμενη «ζώνη καουτσούκ» στις τροπικές περιοχές και σε μια ευρεία ποικιλία συνθηκών, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις καουτσούκ φτάνουν τα ένα με δύο εκτάρια. Επομένως, η μεγάλη πρόκληση είναι να συμφωνηθούν ενιαίες κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες καλλιέργειας με όλες αυτές τις ανεξάρτητες φάρμες, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε εκατομμύρια.

BMW Pirelli

Το μεγαλύτερο και με διαφορά μερίδιο φυσικού καουτσούκ που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο προορίζεται για την παραγωγή ελαστικών, με την υψηλή ελαστικότητα και αντοχή του να το καθιστούν αυτή τη στιγμή αναντικατάστατο στην εν λόγω χρήση.

Το νέο P Zero με διάμετρο 22 ιντσών∗ έχει γίνει τώρα το πρώτο στον κόσμο ελαστικό που πιστοποιείται με το περίοπτο σήμα FSC. Για να κερδίσει αυτή την πιστοποίηση, η Pirelli προσάρμοσε το αμερικανικό εργοστάσιό της στη Rome για την παραγωγή ελαστικών από πιστοποιημένο FSC φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν.

Από εκεί, τα ελαστικά παραδίδονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, το οποίο απέχει περίπου 370 χλμ., και τοποθετούνται στην BMW X5 Plug-in Hybrid. Ο αστερίσκος ∗ στο όνομα υποδηλώνει ότι το νέο ελαστικό ικανοποιεί τις αυστηρές απαιτήσεις απόδοσης του BMW Group, μεταξύ των οποίων η πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης και το επίπεδο θορύβου.

BMW Pirelli

Τι δηλώνουν BMW και Pirelli

«Ως premium κατασκευαστής, το ΒMW Group φιλοδοξεί να δείξει το δρόμο προς τη βιωσιμότητα και να αναλάβει ευθύνη», δήλωσε ο Dr. Andreas Wendt, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος τμήματος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών. «Έχουμε δεσμευτεί στη βελτίωση της καλλιέργειας του φυσικού καουτσούκ και στην αύξηση της διαφάνειας στο δίκτυο προμηθευτών από το 2015. Η χρήση ελαστικών από πιστοποιημένο φυσικό καουτσούκ είναι ένα πρωτοποριακό επίτευγμα για τη βιομηχανία μας. Με αυτό τον τρόπο, βοηθάμε στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των δασών για την αντιστάθμιση των ρύπων που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή».

Ο Giovanni Tronchetti Provera, Ανώτερος Αντιπρόεδρος στον τομέα Βιωσιμότητας & Μελλοντικής Κινητικότητας της Pirelli, δήλωσε: «Πριν καν φτάσει στο δρόμο, η βιώσιμη κινητικότητα ξεκινά από τις πρώτες ύλες. Με το πρώτο στον κόσμο ελαστικό πιστοποιημένο κατά FSC, η Pirelli για μία ακόμα φορά καταδεικνύει τη δέσμευσή της στην επιδίωξη όλο και πιο απαιτητικών στόχων σε επίπεδο βιωσιμότητας, αποδεικνύοντας ότι διερευνά συνεχώς καινοτόμα υλικά και τις πιο προηγμένες διαδικασίες παραγωγής. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη για τον πλανήτη μας, έχοντας επίγνωση ότι κάτι τέτοιο είναι σημαντικό και για το μέλλον της επιχείρησής μας».

Ο Jeremy Harrison, Chief Markets Officer, FSC International, πρόσθεσε: «Το νέο Ελαστικό Pirelli με πιστοποίηση FSC είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για την επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων σε όλη την αξιακή αλυσίδα του φυσικού καουτσούκ. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προόδου στο ‘ταξίδι’ για μία πιο βιώσιμη αξιακή αλυσίδα φυσικού καουτσούκ, βάζοντας φρένο στην αποψίλωση των δασών και στηρίζοντας τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής».

Στις επίσημες ανακοινώσεις της η BMW αναφέρει ότι η X5 xDrive45e προσφέρει πλεονέκτημα της τάξης του 40% έναντι της X5 xDrive40i στον τομέα των εκπομπών στην περίπτωση που η μπαταρία της φορτίζεται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό «μείγμα» ηλεκτρισμού,. Εάν η ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, το ως άνω πλεονέκτημα ανέρχεται σε 70%.

BMW Pirelli

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Pirelli
  • BMW Pirelli
  • BMW Pirelli
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ