top icon
Κόσμος

BMW: Νέες εκδόσεις μοντέλων και αναβαθμίσεις

Η BMW ανακοίνωσε μια σειρά αναβαθμίσεων και προσθηκών σε σημαντικά μοντέλα της γκάμας της που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων νέα κινητήρια σύνολα, ειδικό εξοπλισμό και πρόσθετες σχεδιαστικές πινελιές.

Η BMW εμπλουτίζει τη γκάμα αρκετών μοντέλων της με νέους κινητήρες, συστήματα μετάδοσης και εξοπλισμό, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιούλιο.

Συνοπτικά, το γερμανικό εργοστάσιο εισάγει τρεις νέες εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 4 Coupe, ενώ ένας εν σειρά 6κύλινδρος κινητήρας ντίζελ θα διατίθεται για τη Σειρά 4 Cabrio. Επιπλέον, πρόσθετα εξωτερικά χρώματα και επενδύσεις καθισμάτων θα προσφέρονται για μοντέλα των Σειρών 3 και 4.

Επιπλέον, θα διατίθενται νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί για τις εκδόσεις της Σειράς 1 και Σειράς 2 Gran Coupe, ενώ αρκετά μοντέλα θα φέρουν μία αναβαθμισμένη έκδοση του Lane Departure Warning με πρόσθετες λειτουργίες.

Ο προαιρετικός, αυτόματος έλεγχος κλιματισμού τεσσάρων ζωνών θα περιλαμβάνει ένα φίλτρο νανοσωματιδίων για τα μοντέλα Σειρά 5, Σειρά 6 Gran Turismo και M5.

Την ίδια στιγμή, τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Σειράς 5 Touring θα μπορούν επίσης να εφοδιάζονται με ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και – όπως οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις της Σειράς 3, Σειράς 5 Sedan, Σειράς 7 και X5 – θα περιλαμβάνουν νέες στιλιστικές πινελιές τόσο στις εξωτερικές όσο και στις εσωτερικές επιφάνειες.

BMW Σειρά 4 Coupe: Νέα τετρακίνητα μοντέλα και έκδοση Μ με κλασική πίσω κίνηση

Από τον Ιούλιο δύο τετρακίνητες εκδόσεις θα προστεθούν στη γκάμα της BMW Σειράς 4 – η 430i xDrive Coupe και η 420i xDrive Coupe. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο 4κύλινδρα βενζινοκίνητα μοντέλα θα μπορούν τώρα να μεταφέρουν την ισχύ τους στο δρόμο με τη βοήθεια του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης xDrive της BMW. Με μέγιστη ισχύ 245 ίππων, η 430i xDrive Coupe εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ. και η 420i xDrive Coupe των 184 ίππων σε 7,8 δλ. Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με το γνωστό 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic της εταιρείας.

Στην κορυφή της οικογένειας στο μέλλον το «παρών» θα δίνει η έκδοση M440i Coupe, η οποία θα διατίθεται με κλασική πίσω κίνηση. Κάτω από το καπό της ο εν σειρά ε6κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 374 ίππων προσφέρει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,8 δλ., ενώ ένα 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic και ένα διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα έρχονται να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τον σπορ χαρακτήρα της κατασκευής.

BMW M440i xDrive

Πρεμιέρα για την BMW 430 d Cabrio

Από τον Ιούλιο του 2021, μία νέα έκδοση κινητήρα θα προστεθεί στη γκάμα της νέα BMW Σειρά 4 Cabrio. Ο νέος εν σειρά 6κύλινδρος κινητήρας ντίζελ της 430d Cabrio αποδίδει μέγιστη ισχύ 286 ίππων και ροπή 650 Nm με την αρωγή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας των 48V. Η νέα BMW 430d Cabrio επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,8 δλ.

Η παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων επεκτείνεται για την Σειρά 4 Coupe και την Σειρά 4 Cabrio με τα Aventurin Red της BMW Individual και M Brooklyn Grey να είναι διαθέσιμα σε συνδυασμό με το μοντέλο M Sport και με τις M εκδόσεις της Σειράς 4. Προαιρετικά για το εσωτερικό της Σειράς 4 Coupe, τα καθίσματα διατίθενται με περφορέ επένδυση Sensatec σε τέσσερα χρώματα.

Οι επενδύσεις αυτές θα διατίθενται και για τις BMW Σειρά 3 Sedan και Σειρά 3 Touring σε συνδυασμό με τα προαιρετικά σπορ καθίσματα. Κατ’ αντιστοιχία, το χρώμα Aventurin Red της BMW Individual διατίθεται και για μοντέλα της Σειράς 3.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ