top icon
Κόσμος

Bridgestone: συνεργασία με τον όμιλο EVBox για την επέκταση των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη

Σε συνεργασία με τον Όμιλο EVBox, η Bridgestone EMIA θα εγκαταστήσει ως και 3.500 νέες θέσεις φόρτισης στο Ευρωπαϊκό δίκτυο λιανικής και υπηρεσιών της, μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Οι Ευρωπαίοι οδηγοί και στόλοι ηλεκτρικών οχημάτων θα αποκτήσουν μοναδική πρόσβαση τόσο στις νέες θέσεις φόρτισης της Bridgestone όσο και σε ένα δημόσιο δίκτυο φόρτισης με πάνω από 130.000 σταθμούς φόρτισης μέσω μίας μόνο λύσης. Η Bridgestone υποστηρίζει την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω μιας πλήρως ενσωματωμένης προσέγγισης, που συμπεριλαμβάνει ελαστικά υψηλής ποιότητας και τις τεχνολογίες τους για ηλεκτρικά οχήματα, αποκλειστικές λύσεις στόλου και κινητικότητας και ένα έτοιμο δίκτυο λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης για ηλεκτροκίνητα.

Η Bridgestone, παγκόσμιος ηγέτης στα ελαστικά και το καουτσούκ που παρέχει λύσεις για ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα, και η EVBox, κορυφαίος πάροχος λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV), ανακοινώνουν σήμερα μια νέα, μακροπρόθεσμη συνεργασία για την επέκταση των υποδομών φόρτισης της Ευρώπης με την εγκατάσταση έως 3.500 νέων σταθμών φόρτισης στο ευρωπαϊκό δίκτυο λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης της Bridgestone, το οποίο περιλαμβάνει κορυφαία δίκτυα όπως το Speedy και το First Stop. Το πενταετές αυτό σχέδιο, το οποίο είναι το πλέον πρόσφατο στα πλαίσια στήριξης, που παρέχει η Bridgestone ως προς την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, ως μέρος της δέσμευσής της να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος κινητικότητας, θα ξεκινήσει από τη Γαλλία και την Ιταλία και θα επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Bridgestone

Το νέο δίκτυο φόρτισης της Bridgestone θα αποτελείται από κανονικούς και γρήγορους σταθμούς φόρτισης εγκατεστημένους σε στρατηγικές τοποθεσίες και θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο ιδιωτικών όσο και οχημάτων στόλου. Θύρες γρήγορης φόρτισης θα εγκατασταθούν σε διαδρομές υψηλής ζήτησης για γρήγορη φόρτιση όσων μετακινούνται. Η συνεργασία θα διευκολυνθεί μέσω του συνεργάτη της EVBox, TSG – φροντίζοντας για τη σύναψη συμβάσεων και την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης.

Χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Bridgestone και της EVBox, οι οδηγοί και οι στόλοι ΗΟ θα έχουν πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης της Ευρώπης, που αποτελείται από ένα δημόσιο δίκτυο φόρτισης με πάνω από 130.000 σταθμούς φόρτισης και 3.500 νέους, μέσω μιας μοναδικής λύσης: μιας ειδικής κάρτας ή μίας εφαρμογής για κινητά, μέσω του λογισμικού διαχείρισης φόρτισης της EVBox.

Bridgestone

Παρέχοντας πρόσβαση σε όλες αυτούς του σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, η εφαρμογή (ή η κάρτα) προσφέρει επιπλέον ευκολία και αποτελεσματικότητα στους χρήστες της, μέσω μίας κεντρικής πλατφόρμας πληρωμών και τιμολόγησης, παρέχοντας δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες επαναφόρτισης, πράγμα το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες της να ταξιδέψουν από τη Σεβίλλη στο Ελσίνκι χρησιμοποιώντας την ίδια μοναδική λύση.

Μέσω της συνεργασίας με την EVBox, το δίκτυο λιανικής πώλησης της Bridgestone θα προσφέρει επίσης στους οδηγούς ΗΟ τη δυνατότητα να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν στο σπίτι τους σταθμούς φόρτισης ΗΟ, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΗΟ, ως περισσότερο βιώσιμη επιλογή κινητικότητας.

Bridgestone

Επενδύσεις για την στήριξη της υιοθέτησης της ηλεκτρικής κινητικότητας από την Ευρώπη

Η Bridgestone βλέπει τα ηλεκτρικά οχήματα ως μια τεράστια ευκαιρία να επιτύχει τη φιλοδοξία της για ουδέτερο άνθρακα έως το 2050 και να καταστήσει την κινητικότητα πιο βιώσιμη για το περιβάλλον, ιδίως με το 20% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2025 να αναμένεται να είναι ΗΟ1.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να υλοποιηθεί ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον: Η ετήσια έρευνα της Bridgestone σχετικά με την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη διαπίστωσε ότι, από τους ερωτηθέντες που δεν σκέφτονται να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα, το 50 % ανέφερε ως αιτία, την ανεπαρκή υποδομή φόρτισης2. Αυτή η πρόκληση υποστηρίζεται από το πακέτο της ΕΕ «Fit for 55», το οποίο απαιτεί από τα κράτη μέλη να επεκτείνουν τη δυνατότητα φόρτισης αναλογικά με τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων και να εγκαθιστούν σημεία φόρτισης και ανεφοδιασμού ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος κινητικότητας, η Bridgestone ανανεώνει τη δομή της επιχείρησής της για να είναι σε θέση να υποστηρίξει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Μέσω μιας πλήρως ενσωματωμένης προσέγγισης, η Bridgestone επενδύει στην ανάπτυξη τεχνολογιών ελαστικών και ελαστικών υψηλής ποιότητας για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και σε εξειδικευμένες λύσεις στόλων και κινητικότητας. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και αναπτύσσει ένα δίκτυο λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης που είναι έτοιμο για ΗΟ -προσφέροντας υπηρεσίες συντήρησης ηλεκτρικών οχημάτων και ελαστικών, φόρτισης ΗΟ και κινητών service για ηλεκτρικά οχήματα όλα κάτω από μια αιγίδα. Η συμβολή στην επέκταση των υποδομών φόρτισης της Ευρώπης μέσω της συνεργασίας με την EVBox αποτελεί ένα μεγάλο ορόσημο σε αυτό το ταξίδι. Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ