top icon
Κόσμος

Οι Carabinieri ψήφισαν Alfa Romeo Tonale

Ο στόλος αυτοκινήτων των ιταλικών αστυνομικών αρχών ενισχύεται με τη νέα Alfa Romeo Tonale.

Η σχέση των Carabinieri με την Alfa Romeo είναι μακρά και χρονολογείται μετά το πέρας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το 1951 στο στόλο αυτοκινήτων των ιταλικών αστυνομικών αρχών εντάχθηκε για πρώτη φορά η 1900 M “Matta”.

Ένα χρόνο αργότερα, η 4θυρη Ιταλίδα έγινε η πρώτη «Gazzella», δηλαδή το πρώτο αυτοκίνητο απόκρισης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως αποδίδεται στη γλώσσα των Carabinieri η συγκεκριμένη ονομασία. Ο άμεσος απόγονός της ήταν η Giulia της δεκαετίας του 1960, που χρησιμοποιήθηκε από τις ιταλικές αστυνομικές αρχές από το 1963 έως το 1968. Από τότε, η σχέση των Carabinieri και της Alfa Romeo συνεχίστηκε, καθώς στο στόλο των ιταλικών αστυνομικών αρχών εντάχθηκε μια πλειάδα μοντέλων της ιταλικής εταιρείας, όπως οι Alfetta, 90, 75, 155, 156, 159 και Giulia Quadrifoglio.

Μάλιστα, πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα εκτίθενται τώρα στο Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese, στη θεματική ενότητα του τελευταίου που φέρει τον τίτλο «Alfa Romeo in Uniform» και εγκαινιάστηκε στις 24 Ιουνίου του 2020 με αφορμή την 110η επέτειο της μιλανέζικης εταιρείας.

Alfa Romeo Tonale - Carabinieri

«Παρούσα» και η Alfa Romeo Tonale

Στην έδρα της Γενικής Διοίκησης των Carabinieri παραδόθηκε συμβολικά πριν λίγα 24ώρα η πρώτη Alfa Romeo Tonale Hybrid, η οποία αποτελεί μέρος των πρώτων 400 αντιτύπων του ιταλικού SUV που πρόκειται να ενταχθεί στο στόλο οχημάτων της δύναμης από τον τρέχοντα Ιούλιο έως και τα τέλη του 2024.

Οι συγκεκριμένες Alfa Romeo Tonale θα υποστηρίξει τις Alfa Romeo Giulia AT8 των 200 ίππων με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας απόκρισης των Carabinieri σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Alfa Romeo Tonale Hybrid είναι εξοπλισμένη με υβριδικό κινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 163 ίππους συνδυαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο TCT 7 σχέσεων. Διαθέτοντας την παραδοσιακή «φορεσιά» των Carabinieri με μπλε/κόκκινο χρώμα και άσπρη οροφή, όλες οι Tonale διαθέτουν μερική θωράκιση για την προστασία των αξιωματικών, ηλεκτρονική σειρήνα και μπλε φώτα LED που αναβοσβήνουν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Alfa Romeo, η απόφαση των Carabinieri να εντάξουν στο στόλο τους υβριδικά οχήματα τελευταίας γενιάς αποτελεί «την επιτομή της δέσμευσης των Carabinieri να προστατεύουν την περιοχή τους, στην οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ως η μεγαλύτερη τοπική αστυνομική δύναμη στην Ευρώπη.»

Alfa Romeo Tonale - Carabinieri

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ