top icon
Κόσμος

Χάρμα οφθαλμών! Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Μια μοναδική στην κυριολεξία κατασκευή της Zagato με βάση την Alfa Romeo Giulia.

Η ιταλική Zagato έκανε το θαύμα της. Γιατί για θαύμα πρόκειται, μιας και η εικονιζόμενη και μοναδική, στην κυριολεξία, καλλονή με την ονομασία Alfa Romeo Giulia SWB Zagato είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή που δεν ταυτίζεται με την πιθανή πρόθεση της Stellantis και της μιλανέζικης φίρμας να εισάγει στη γκάμα της τελευταίας μια κουπέ εκδοχή της Giulia.

Αντίθετα, πρόκειται για ένα «one-off» αυτοκίνητο που προορίζεται για έναν εκλεκτό πελάτη της Zagato από τη Γερμανία. Και ως εκ τούτου, διαθέτει μοναδική σχεδίαση και κοντύτερο σε σχέση με την Giulia GTAm μεταξόνιο. Αλλά και μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων!

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Την κίνηση φέρεται να προσφέρει ο γνωστός από τις κορυφαίες εκδόσεις της Giulia κινητήρας των 2,9 λίτρων με τους 6 κυλίνδρους σε διάταξη V. Η ιταλική εταιρεία δεν ανακοινώνει στοιχεία που να αφορούν την απόδοση του συνόλου, ούτε και τιμές που να σχετίζονται με τις επιδόσεις που προσφέρει.

Σχεδιαστικά, το διθέσιο κουπέ με το carbon αμάξωμα αντλεί έμπνευση από το σήμερα αλλά και από την 101ετή πλέον συνεργασία των Zagato και Alfa Romeo που χρονολογείται από το 1921 με το Tipo G1.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Όπως ανακοίνωσε η Zagato, για το σχεδιασμό η Alfa Romeo έβαλε και αυτή το χεράκι της, με επικεφαλής τον υπεύθυνο σχεδιασμού της μάρκας, Alejandro Mesonero. Ωστόσο, η διαδικασία εξέλιξης αλλά και η παραγωγή της μοναδικής Giulia SWB έλαβε χώρα αποκλειστικά από την Zagato, η οποία μάλιστα αναφέρει ότι το σήμα της Alfa Romeo στο μπροστινό μέρος βρίσκεται εκεί «αποκλειστικά για προωθητικούς σκοπούς».

Το δίθυρο κουπέ με τις δύο αποκλειστικά θέσεις στο εσωτερικό είναι κατασκευασμένο στην ίδια πλατφόρμα Giorgio με την Giulia, αλλά με σημαντικά πιο κοντό μεταξόνιο «σύμφωνα με την σπορ παράδοση της Zagato» και με αναλογίες που ταιριάζουν περισσότερο με το SZ του 1989 – γνωστό ως «Il Mostro».

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Alfa Romeo Giulia SWB Zagato
  • Alfa Romeo Giulia SWB Zagato
  • Alfa Romeo Giulia SWB Zagato
  • Alfa Romeo Giulia SWB Zagato
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ