top icon
Κόσμος

Νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio – Πότε θα τις δούμε

Μετά την Milano, τα επόμενα μοντέλα που θα πρέπει να περιμένουμε από την Alfa Romeo είναι οι νέες Giulia και Stelvio, οι οποίες θα έρθουν με πολλές αλλαγές.

Το μοντέλο που τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας και κεντρίζει περισσότερο από κάθε άλλο της Alfa Romeo, αυτή την περίοδο είναι η Milano. Μπορεί ακόμα αυτά που γνωρίζουμε για αυτήν να είναι λίγα, αλλά αναμένεται με ανυπομονησία από τους φίλους της ιταλικής φίρμας και όχι μόνο.

Η Milano θα αποτελέσει την πύλη εισόδου για την ιταλική φίρμα στην πολυπληθή κατηγορία των B-SUV, καθώς είναι το πρώτο μικρό μοντέλο της αυτού του «είδους». Η ηλεκτροκίνηση πρωταγωνιστεί και φυσικά δείχνει το δρόμο για το μέλλον, με την Alfa Romeo να έχει πλάνα για το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού κάθε χρόνο, με αρχή το 2024 και μέχρι το 2027.

Alfa Romeo Milano

Πέρα όμως από το μικρό SUV οι Ιταλοί ετοιμάζουν τους διαδόχους των Giulia και Stelvio. Όπως ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση ο Jean-Philippe Imparato, η κεφαλή της Alfa Romeo, τα δύο αυτά μοντέλα θα διατηρήσουν το όνομά τους, αλλά μέχρι εκεί. Καθώς αναμένεται να φέρουν επανάσταση σε επίπεδο σχεδίασης, αλλά και φιλοσοφίας, αφού στη νέα γενιά τους και τα δύο μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 100th Anniversario

Για την κατασκευή τους θα χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα Stellantis STLA Medium, γνωστή μας από άλλες εκτελέσεις του Ομίλου, όπως το νέο Peugeot 3008. Χωρίς να έχει ακόμα ανακοινωθεί η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα δύο αυτά μοντέλα, λογικά θα πρέπει να περιμένουμε τη Stelvio να προηγηθεί, αφού η αγορά έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα SUV.

Έτσι, αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στο 2025 την Stelvio και ένα χρόνο μετά, το 2026 το λανσάρισμα της νέας Giulia. Οι δυνατότητες που δίνουν πλέον τα ηλεκτρικά σύνολα αναμένεται να απογειώσουν τη νέα Giulia σε επίπεδο απόδοσης, η οποία θα ξεκινά από τους 350 ίππους και στην κορυφαία εκδοχή της Quadrifoglio θα φτάνει μέχρι και τους 1.000 ίππους.

Alfa Romeo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ