top icon
Κόσμος

Citroen My Ami Buggy Concept: Έτοιμο για περιπέτεια

Το Citroen My Ami Buggy Concept αποτελεί μια πιο περιπετειώδη εκδοχή του λιλιπούτειου και ηλεκτρικού city-car του Γάλλου κατασκευαστή.

Το Citroen My Ami Buggy Concept έρχεται να προστεθεί, σε πρωτότυπη προς ώρας μορφή, στη γκάμα του γνωστού και αμιγώς ηλεκτρικού Ami, το οποίο έχει παρουσιαστεί τόσο σε επιβατική έκδοση όσο και σε επαγγελματική, αμφότερες με «θέμα» την αστική κινητικότητα του (άμεσου) μέλλοντος.

Για την περίσταση, μέσα από ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές παρεμβάσεις, ο στόχος είναι η δημιουργία ενός «μικροκαμωμένου» οχήματος μηδενικών εκπομπών ικανού να κινηθεί και σε εκτός δρόμου διαδρομές. Για το λόγο αυτό το Citroen My Ami Buggy Concept κοσμείται από χαρακτηριστικές πινελιές, όπως είναι για παράδειγμα τα off-road ελαστικά, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών με τα χαρακτηριστικά προστατευτικά στοιχεία και η LED μπάρα στην οροφή.

Citroen My Ami Buggy Concept

Τη «συνταγή» συμπληρώνουν για την περίσταση και άλλα καλούδια, όπως η εγκατάσταση ενός εφεδρικού τροχού στην οροφή, η προσθήκη ενός bull bar καθώς και προστατευτικών, σε μορφή πλέγματος, στα εμπρός φώτα. Την ίδια στιγμή, οι πόρτες λάμπουν δια της απουσίας τους έχοντας αντικατασταθεί από διαφανή και αδιάβροχα πάνελ που εφαρμόζουν στο αμάξωμα (με έξτρα αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό τους μέρος), τα οποία παραπέμπουν στο θρυλικό Citroen Mehari και μπορούν να αφαιρεθούν, να πλυθούν ή και να αποθηκευτούν στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Citroen My Ami Buggy Concept

Επίσης, πάνω από το παρμπρίζ έχει τοποθετηθεί μια ζελατίνα, που εξέχει από την οροφή και προσφέρει προστασία από το ήλιο.

Στο εσωτερικό του Citroen My Ami Buggy Concept, ο αφρός στα καθίσματα έχει ενισχυθεί (τα πάχος του από 35 ανέρχεται τώρα στα 70 χλστ.), με τα τελευταία να μπορούν να αφαιρεθούν ακόμα και για να πλυθούν. Το «παρών» δίνει επίσης μια σειρά νέων αποθηκευτικών χώρων, όπως αυτός που απαντάται στο ταμπλό του οχήματος.

Citroen My Ami Buggy Concept

Επίσης, η Citroen προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης κάμερας σε τέσσερα διαφορετικά σημεία ενώ παρέχεται η δυνατότητα αφαίρεσης ακόμα και των εξωτερικών καθρεπτών, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Όπως αναφέρει η Citroen, πολλά από τα έξτρα καλούδια του My Ami Buggy Concept έχουν σχεδιαστεί από λευκό χαρτί και μπορούν να κατασκευαστούν μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Η γαλλική εταιρεία αναφέρει ότι το Citroen My Ami Buggy Concept είναι πλήρως λειτουργικό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι πρόκειται να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής.

Citroen My Ami Buggy Concept

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Citroen My Ami Buggy Concept
  • Citroen My Ami Buggy Concept
  • Citroen My Ami Buggy Concept
  • Citroen My Ami Buggy Concept
  • Citroen My Ami Buggy Concept
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ