top icon
Κόσμος

Δείτε πόσο θα αυξηθούν οι τιμές του Tesla Model Y στην Ευρώπη

Διόλου ευκαταφρόνητη θα είναι η αύξηση των τιμών πώλησης όλων των εκδόσεων του Tesla Model Y στην Ευρώπη από τις 22 Μαρτίου.

Η Tesla ανακοινώσε ότι θα αυξήσει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τις 22 Μαρτίου.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χ με σχετική ανάρτηση, η Tesla δεν προσδιορίζει σε ποιες ακριβώς χώρες της γηραιάς ηπείρου οι τιμές του best-seller μοντέλου της Ευρώπης θα αυξηθούν.

Η αύξηση των τιμών του Model Y υπολογίζεται σε «περίπου στα 2.000€».

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας την Παρασκευή ότι θα αυξήσει τις τιμές για όλα τα Model Y στις ΗΠΑ κατά 1.000 $ την 1η Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla αύξησε τις τιμές των πισωκίνητων και Long Range εκδόσεων του Model Y κατά 1.000 $ – σε 43.990 και 48.990 % αντίστοιχα – την 1η Μαρτίου.

«Αυτό είναι το ουσιαστικό δίλημμα στην κατασκευή: τα εργοστάσια χρειάζονται συνεχή παραγωγή για να είναι αποδοτικά, αλλά η ζήτηση των καταναλωτών είναι εποχιακή», δήλωσε ο Elon Musk τον Φεβρουάριο, απαντώντας σε μια ανάρτηση στο X σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας στην οποία προΐσταται ότι οι τιμές θα ανέβουν τον επόμενο μήνα.

Tesla Model Y

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ