top icon
Επικαιρότητα

Διαθέσιμες οι εκδόσεις NRING για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio (+video)

Άνοιξαν και επίσημα από χθες οι παραγγελίες της συλλεκτικής έκδοσης Nurburgring Limited Editions των Alfa Romeο Giulia και Stelvio.

Από την ονομασία και μόνο εύκολα γίνεται αντιληπτό πως η Alfa Romeo έρχεται με την έκδοση Nurburgring Limited Editions των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio να αποτίσει φόρο τιμής στην πολύ «βαριά» ιστορία της μάρκας που συνδέεται με την πιο διάσημη πίστα του πλανήτη. Πράγματι, από το 1927 που άνοιξε για πρώτη φορά, το Nurburgring αποτελεί το απόλυτο σημείο αναφοράς του είδους: η μοναδική διαμόρφωση της πίστας που περνά μέσα από δάση, οι 73 απαιτητικές στροφές της και οι εναλλασσόμενες ανηφόρες και κατηφόρες έχουν καταστήσει την «Πράσινη Κόλαση» ως τη γη της επαγγελίας για τους λάτρεις του σπορ αυτοκινήτων.

Ως γνωστών, η μακρόχρονη ιστορία του συγκεκριμένου… τερέν γράφτηκε με την αρωγή πολλών μεγάλων ονομάτων της σύγχρονης (και όχι μόνο) αυτοκίνησης, ανάμεσα στα οποία ήταν ασφαλώς και εκείνου της Alfa Romeo, η οποία έχτισε τον μύθο της μέσα από πολλαπλές νίκες και ρεκόρ στο Nürburgring. Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας, κατέχει το ρεκόρ στην κατηγορία του, έχοντας διανύσει τα 20.832 χλμ. του Nordschleife σε 7 λεπτά και 51.7 δλ. Θυμίζουμε πως την κίνηση στην κορυφαία έκδοση προσφέρει ένας V6 Bi-Turbo βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 2,9 λίτρων, που αποδίδει 510 ίππους και ροπή 600 Nm εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα 283 χλμ./ώρα και «0-100» σε μόλις 3,8 δλ.

Η δε Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio έχει «γράψει» στο ‘Ring επίδοση 7:32, με το αυτοκίνητο να εξασφαλίζει σε κάθε περίπτωση τελική ταχύτητα 307 χλμ./ώρα και «0-100» σε χρόνο 3.9 δλ.. Οι εκδόσεις Giulia Quadrifoglio NRING και Stelvio Quadrifoglio NRING Limited Editions έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο: για να τιμήσουν την ιστορική σχέση της μιλανέζικης φίρμας με την πίστα, που «αναζωπυρώθηκε» πρόσφατα με τις θρυλικές επιδόσεις των νέων μοντέλων Quadrifoglio.

Οι συλλεκτικές Limited edition εκδόσεις είναι τώρα διαθέσιμες για παραγγελίες

Διαθέσιμες στην Ευρώπη, με μόλις 108 αντίτυπα για κάθε ένα μοντέλο, η νέα συλλεκτική έκδοση διακρίνεται για τα μοναδικά στοιχεία του εξοπλισμού της, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το αριθμημένο σήμα στο ταμπλό από ανθρακονήματα και ο εξωτερικός χρωματισμός Circuito Grey. Επιπλέον, οι 216 ιδιοκτήτες των έκδοσης NRING θα έχουν στη διάθεσή τους κεραμικούς δίσκους, καθίσματα Sparco αγωνιστικών προδιαγραφών με κόκκινο γαζί και σκελετό από carbon, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Mopar με λεβιέ με λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, τιμόνι από δέρμα και Alcantara.

Εξωτερικά, το μπροστινό σήμα και τα καλύμματα των καθρεφτών είναι κατασκευασμένα από carbon, όπως και οι πλευρικοί μαρσπιέδες. Στα παραπάνω αξίζει να προσθέσει κανείς στοιχεία, όπως τα σκουρόχρωμα τζάμια, το Adaptive Cruise Control, το ηχοσύστημα της Harman Kardon, και το Alfa Connect 3D Nav με οθόνη 8.8 ιντσών. Η Giulia NRING λανσάρει τη νέα οροφή από ανθρακονήματα, με την Stelvio NRING να εξοπλίζεται με ηλεκτρικά ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή. Και οι δύο έχουν πατάκια με κόκκινο λογότυπο από την Mopar.

Μοναδική εμπειρία για τους αγοραστές

Η εμπειρία ξεκινάει πριν την παράδοση καθώς η αποστολή ενός αριθμημένου μοντέλου σε κλίμακα 1:18, προηγείται της άφιξης του αυτοκινήτου. Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ: όταν παραδίδεται το αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του, ο αγοραστής θα βρει ένα welcome kit, που αποτελείται από αγωνιστικά γάντια Sparco και εξατομικευμένο ειδικό σακάκι και σπορ τσάντα στο μοτίβο της Alfa Romeo, μανικετόκουμπα «Quadrifoglio» καθώς και υποδήματα από δέρμα και τεχνιτές ίνες σχεδιασμένα από το Car Shoe. Επίσης, όλοι οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν, κατά την διάρκεια του 2019, ένα σεμινάριο τεχνικής για σπορ οδήγηση στην πίστα του Nurburgring.  Επιπλέον, η μιλανέζικη φίρμα παρέχει και «Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας» που εκδίδεται από την FCA Heritage, το τμήμα της FCA Group που διατηρεί και προωθεί το ιστορικό αρχείο των ιταλικών μαρκών.

Η απόφαση για την παροχή των ειδικών αυτών εκδόσεων με «Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας», που κανονικά εκδίδεται μόνο για ιστορικά αυτοκίνητα, προσδίδει αυτομάτων ένα status γνήσιου «Instant Classic», τοποθετώντας την έκδοση μεταξύ των αυτοκινήτων που βαθμολογούνται σαν συλλεκτικά αντικείμενα (και ασφαλείς επενδύσεις) αμέσως μόλις βγουν στην αγορά, λόγω της αποκλειστικότητας τους, της απόδοσης και της περιορισμένης παραγωγής που έχουν.

Η Alfa Romeo στο Nürburgring

Οι νέες συλλεκτικές εκδόσεις εδραιώνουν τον δεσμό ανάμεσα σε μία εμβληματική μάρκα και μία θρυλική πίστα. Η πρώτη από τις πολλές νίκες της Alfa Romeo στην Πράσινη Κόλαση καταγράφηκε το 1932 από τον Rudolf Caracciola, οδηγώντας ένα Gran Premio Tipo B, το οποίο κέρδισε μπροστά από δύο άλλες Alfa Romeo με τους Nuvolari και Borzacchini στο τιμόνι τους. Τρία χρόνια αργότερα ήταν ο ίδιος ο «ιπτάμενος Mantovan» που, λίγο πριν βγει στη σύνταξη, πρωταγωνίστησε σε έναν αγώνα που έκοβε την ανάσα: οδηγώντας μία Alfa Romeo Tipo B ξεπέρασε τους αντιπάλους από τα προκριματικά ήδη στάδια πετυχαίνοντας μία ακόμα νίκη στο Γερμανικό GP. Και δεν ήταν μόνο η Formula 1. Aπό τη δεκαετία του ‘50, η Alfa Romeo εξελίχθηκε σε έναν παίκτη-κλειδί στην κατηγορία Tourism με την Giulietta Sprint Veloce, ενώ εδραίωσε αυτή την κυριαρχία κατά την επόμενη δεκαετία με την Giulia TZ, την Giulia TZ2, την Giulia Sprint GTA, την GTA 1300 Junior και τις 1750-2000 GTAm, οι οποίες πέτυχαν μια μεγάλη σειρά νικών στους κορυφαίους αγώνες.

Αξιομνημόνευτο είναι και το ρεκόρ των 9 λεπτών και 59.7 δλ. της Giulia Sprint GTA που επιτεύχθηκε από τον Andrea De Adamich, την πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο GT με κινητήρα μικρότερο από 1.600 κ.εκ. έσπασε το φράγμα των 10 λεπτών. Με τα μοντέλα GTA να διακρίνονται στην κατηγορία τους, η Alfa Romeo εισήλθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με το νέο Tipo 33: δύο νίκες το 1968 και το 1969 στην κατηγορία των δύο λίτρων και δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, το 1975 και το 1977. Μάλιστα, το 1975 οι Merzario και Laffite κέρδισαν επτά από τους οκτώ αγώνες της περιόδου, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που πραγματοποιήθηκε στο Nurburgring. Άλλη μία σπουδαία νίκη της ιταλικής εταιρείας που χρονολογείται από το 1993 ήταν εκείνη του Nicola Larini στο τιμόνι της 155 V6 TI._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ