Επικαιρότητα Κόσμος

Εισαγγελείς στη Γερμανία διερευνούν την Mitsubishi για παράτυπο λογισμικό

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία διερευνάται από Γερμανούς εισαγγελείς υπό την υποψία χρήσης παράνομων λογισμικών σε συγκεκριμένους πετρελαιοκινητήρες της.

Η Mitsubishi είναι ο τελευταίος κατασκευαστής που καλείται να δώσει απαντήσεις υπό την υποψία ότι συγκεκριμένοι πετρελαιοκινητήρες του υιοθετούσαν λογισμικά που παραπλανούσαν τις αρχές κατά τις πιστοποιημένες διαδικασίες μέτρησης των εκπομπών ρύπων. Μάλιστα, το γραφείο του εισαγγελέα στην πόλη της Φρανκφούρτης αναφέρει σήμερα σε σχετική δήλωσηπου εξέδωσε ότι αξιωματούχοι «διερευνούν ένα άτομο σε μια αυτοκινητοβιομηχανία,  μια διεθνή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων καθώς και δύο προμηθευτές.»

Από τη μεριά της, η Mitsubishi Motors δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για την έρευνα που πραγματοποιείται από τις αρμόδιες αρχές τόσο στο Γερμανό διανομέα της, όσο και στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις του τμήματος Έρευνας και Τεχνολογίας της εταιρείας, οι οποίες εδρεύουν στη Γερμανία.

«Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το στάδιο. Η Mitsubishi Motors φυσικά θα συνεργαστεί και θα συμβάλει στην έρευνα αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας κατασκευαστής.

Οι υπόνοιες για τη χρήση παράνομων λογισμικών στρέφονται στους 4κύλινδρους πετρελαιοκινητήρες των 1,6 και 2,2 λίτρων της εταιρείας προδιαγραφών Euro 5 και Euro 6, σημείωσε στην ανακοίνωσή του το γραφείο της αρμόδιας εισαγγελίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εισαγγελείς, σε συνεργασία με την αστυνομία, έχουν ήδη πραγματοποιήσει έρευνες σε πάνω από 10 κτηριακές εγκαταστάσεις στη Φρανκφούρτη, το Αννόβερο και αλλού.

Έρευνες έλαβαν χώρα και στα γραφεία της εταιρείας Continental, η οποία δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις γερμανικές αρχές ως μάρτυρας.

Όπως κατέστη γνωστό, οι έρευνες των αρχών έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά σήμερα δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά.

Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δεν κατηγορείται για κάποιο αδίκημα.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου