top icon
Κόσμος

Επένδυση μαμούθ από την BYD σε νέες τεχνολογίες

Περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδύσει η BYD σε τεχνολογία που θα κάνουν τα αυτοκίνητα πιο… έξυπνα.

Επίσημα πλέον, με ανακοίνωσή της, η BYD θα επενδύσει 100 δισεκατομμύρια γιουάν (13 δισεκατομμύρια ευρώ) στην εξέλιξη τεχνολογιών που θα αφορούν τα αυτοκίνητα και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πιο προηγμένα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Δείτε επίσης: AutoBest – Το BYD Dolphin ανακηρύχθηκε Best Buy Car 2024

Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προσδιοριστεί από την κινεζική εταιρεία, το χρονικό πλαίσιο που θα γίνει η συγκεκριμένη επένδυση. Όσον αφορά τις τεχνολογίες που εξελίσσει, μεταξύ άλλων αφορούν ένα σύστημα «Navigation on Autopilot», το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι και τα πόδια του από τα πεντάλ.

BYD

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το συγκεκριμένο σύστημα θα απαιτεί από τον οδηγό να έχει επαφή με το τιμόνι κάθε 15 δευτερόλεπτα. Αυτό θα αποτελεί στοιχείο εξοπλισμού μοντέλων ανώτερης κατηγορίας, με υψηλότερη τιμή στην αγορά, ενώ θα είναι προαιρετικός εξοπλισμός για τα φθηνότερα.

Δείτε επίσης: BYD – Η νέα ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη από την Κίνα

Στους νεοτερισμούς που σχεδιάζει να φέρει στην αγορά η BYD, είναι και το αποσπώμενο τιμόνι, το οποίο θα αφαιρείται από την κολόνα και θα χρησιμοποιείται για παιχνίδια, ενώ επίσης, θα έχει διαθέσιμο και drone. Επιπλέον, εξελίσσει τεχνολογία με αισθητήρα κίνησης χεριού, που θα επιτρέπει στον κάτοχο του αυτοκινήτου να ανοίγει τις πόρτες γνέφοντας.

Denza-N7-Production

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ