top icon
Κόσμος

Επίσημο! Νέο ηλεκτρικό μοντέλο της κατηγορίας Ε από την Alfa Romeo το 2027

Η Alfa Romeo ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της κατηγορίας Ε που θα παρουσιαστεί το 2027 και θα αποτελέσει τον δούρειο ίππων των Ιταλών για την απόβασή τους στις ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι το μέλλον της Alfa Romeo είναι συνυφασμένο πλέον με την ηλεκτροκίνηση, δεν αποτελεί είδηση. Είδηση ωστόσο είναι η απόφαση της ιταλική εταιρείας να επεκταθεί ακόμα πιο… ψηλά με ένα νέο EV, το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία Ε.

Ο CEO της Alfa Romeo, Jean Phillipe Imarato, προέβη στην εν λόγω αποκάλυψη πριν λίγες μέρες δηλώνοντας σε ομιλία του στο Τόκιο ότι η ιταλική εταιρεία και μέλος της Stellantis εξελίσσει ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της κατηγορίας E που θα αποτελέσει προνόμιο της αμερικανικής αγοράς.

Alfa Romeo - Jean-Philippe Imparato

«Θα πρέπει να είμαστε στην κατηγορία Ε στη Βόρεια Αμερική», είπε ο Jean Phillipe Imparato. «Δουλεύουμε πάνω σε αυτό».

Αυτή τη στιγμή η κορυφαία από πλευράς μεγέθους πρόταση της Alfa Romeo στις ΗΠΑ είναι η Giulia.

Όπως επεσήμανε ο CEO της εταιρείας, η Alfa Romeo χρειάζεται ένα μεγαλύτερο και αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βοηθήσει την εταιρεία να πετύχει τον στόχο της να διαθέτει το 40% της παραγωγής της εκτός Ευρώπης έως το 2030, σε σύγκριση με μόλις 18% που ήταν το 2021.

Θυμίζουμε ότι η Alfa Romeo στοχεύει να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα έως το 2027, χρονιά στην οποία θα παρουσιαστεί και το νέο ηλεκτρικό SUV της κατηγορίας Ε.

Alfa Romeo

Alfa Romeo: Η αεροδυναμική είναι το κλειδί

Ο Jean Phillipe Imparato δεν προσδιόρισε τι σχήμα αμαξώματος θα είχε το νέο E-EV, αν και είπε ότι «δεν χρειάζεται να είναι crossover». Η στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα δίνει μεγάλη σημασία στην αεροδυναμική, είπε ο CEΟ της Alfa Romeo, και αυτό ανοίγει την πόρτα σε sedan ή πιο δημιουργικές προτάσεις σε σχέση με τα παραδοσιακά αρχέτυπα της κατηγορίας.

Το σχήμα του αμαξώματος και συνολικά ο σχεδιασμός του θα καθοριστούν μέσα στο επόμενο έτος, ξεκαθάρισε ο Jean Phillipe Imparato.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Imparato είπε ότι η επόμενη ναυαρχίδα της Alfa Romeo θα λανσαριστεί μέχρι το 2027 και θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover μεγαλύτερο από την Stelvio.

Εντούτοις, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας αναμένεται το 2024, ακολουθούμενο από το πρώτο αποκλειστικό EV το 2025.

Η Alfa Romeo θα κάνει τον σπορ χαρακτήρα το σήμα κατατεθέν των ερχόμενων ηλεκτρικών της, δήλωσε επίσης ο CEO της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Τόκιο που αφορούσε το λανσάρισμα της νέας Tonale PHEV στην ιαπωνική αγορά.

Alfa Romeo Tonale

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ