top icon
Κόσμος

Επτά νέα μοντέλα στο «στόχαστρο» του Euro NCAP (+videos)

Ο Euro NCAP αξιολογεί επτά νέα μοντέλα της αγοράς με τα περισσότερα από αυτά να αποσπούν την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.

Όπως ανακοίνωσε ο Euro NCAP, τον Ιούλιο του 2022 εισάγεται ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι υποχρεωτικό να φέρουν μια σειρά νέων συστημάτων, όπως η αυτόματη πέδηση και η υποβοήθησης ταχύτητας.

Έως τότε όμως, ο Euro NCAP, ο καταξιωμένος και ανεξάρτητος οργανισμός ασφάλειας συνεχίζει τις αξιολογήσεις του με βάση το υπάρχον πρότυπο δοκιμάζοντας για την περίσταση επτά νέα μοντέλα. Πρόκειται για τα VW Polo και Taigo, το ηλεκτρικό Renault Megane E-Tech, το Lexus NX, η BMW Σειρά 2 Coupe καθώς και τα VW ID.5 και Ford Tourneo Connect.

Euro NCAP

VW Polo

Το νέο VW Polo κατέκτησε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων διαθέτοντας πλέον στην φαρέτρα του κεντρικούς αερόσακους και ακόμα πιο αποτελεσματικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.  Στις επιμέρους αξιολογήσεις, το Polo απέσπασε βαθμολογία 94% στην Προστασία Ενηλίκων, 80% στην Προστασία Παιδιών, 70% στην Προστασία Ευάλωτων Χρηστών του Δρόμου και 70% στα Συστήματα Ασφαλείας.

VW Taigo

Το νέο VW Taigo κατέκτησε επίσης την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.  Στις επιμέρους αξιολογήσεις, το Taigo απέσπασε βαθμολογία 94% στην Προστασία Ενηλίκων, 84% στην Προστασία Παιδιών, 71% στην Προστασία Ευάλωτων Χρηστών του Δρόμου και 70% στα Συστήματα Ασφαλείας.

Renault Megane E-Tech

To ηλεκτρικό Megane E-Tech, που πριν λίγα 24ωρα διεκδίκησε με αξιώσεις τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022, κατέκτησε 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP. Στις επιμέρους αξιολογήσεις, το ηλεκτρικό Megane απέσπασε βαθμολογία 85% στην Προστασία Ενηλίκων, 88% στην Προστασία Παιδιών, 65% στην Προστασία Ευάλωτων Χρηστών του Δρόμου και 79% στα Συστήματα Ασφαλείας.

Lexus NX

Το νέο Lexus NX κατέκτησε επίσης την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.  Στις επιμέρους αξιολογήσεις, απέσπασε βαθμολογία 83% στην Προστασία Ενηλίκων, 87% στην Προστασία Παιδιών, 83% στην Προστασία Ευάλωτων Χρηστών του Δρόμου και 91% στα Συστήματα Ασφαλείας.

BMW Σειρά 2 Coupe

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe απέσπασε 4 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP.  Στις επιμέρους αξιολογήσεις, το γερμανικό μοντέλο απέσπασε βαθμολογία 82% στην Προστασία Ενηλίκων, 81% στην Προστασία Παιδιών, 67% στην Προστασία Ευάλωτων Χρηστών του Δρόμου και 64% στα Συστήματα Ασφαλείας.

VW ID.5

Το ηλεκτρικό VW ID.5, το οποίο βασίζεται στο «πεντάστερο» ID.4, απέσπασε επίσης 5 ast;eria. Στις επιμέρους αξιολογήσεις, το γερμανικό ΕV απέσπασε βαθμολογία 93% στην Προστασία Ενηλίκων, 89% στην Προστασία Παιδιών, 76% στην Προστασία Ευάλωτων Χρηστών του Δρόμου και 85% στα Συστήματα Ασφαλείας.

Ford Tourneo Connect

Το νέο Ford Tourneo Connect κατέκτησε επίσης την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.  Στις επιμέρους αξιολογήσεις, απέσπασε βαθμολογία 84% στην Προστασία Ενηλίκων, 82% στην Προστασία Παιδιών, 69% στην Προστασία Ευάλωτων Χρηστών του Δρόμου και 79% στα Συστήματα Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ