top icon
Κόσμος

Έρχεται μέσα στον Ιούνιο το μικρό ηλεκτρικό Volvo EX30 (video)

Στις αρχές Ιουνίου θα γίνει η επίσημη «πρώτη» του νέου, μικρού ηλεκτρικού Volvo EX30, που θα εστιάζει σε ένα μικρότερο ηλικιακά κοινό.

Η Volvo ανακοίνωσε και επίσημα την ημερομηνία παρουσίασης του νέου EX30. Αυτή έχει προγραμματιστεί να γίνει 7 Ιουνίου, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το νέο, μικρό, ηλεκτρικό μοντέλο της σουηδικής φίρμας εστιάζει σε ένα μικρότερο ηλικιακά κοινό, με στόχο τη διεύρυνση της πελατειακής παλέτας.

Οι πωλήσεις του μικρότερου μοντέλου στη γκάμα της Volvo, θα ξεκινήσουν μέσα στο Νοέμβριο. Στόχος της Volvo είναι ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων της και η δημιουργία μιας πλήρως ηλεκτρικής γκάμας μέχρι το 2030, η οποία σε αυτή τη φάση περιλαμβάνει ήδη το μεγάλο EX90.

Το νέο μοντέλο θα πατάει στην ευέλικτη πλατφόρμα SEA, που έχουν από κοινού η Volvo με την κινεζική Geely. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε εκδόσεις με κίνηση στους δύο και στους τέσσερις τροχούς, με διαφορετικά μεγέθη μπαταριών και απόδοση που θα εστιάζει σε κίνηση στην πόλη, χωρίς να αποκλείεται και μια γρήγορη έκδοση με ίσως και περισσότερους από 400 ίππους.

Το Volvo EX30 στοχεύει σε μια κατηγορία, αυτή των compact SUV, που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα. Σχεδιαστικά αναμένεται να διατηρήσει τη φιλοσοφία της σουηδικής φίρμας, με τα χαρακτηριστικά στοιχεία που κάνουν ξεχωριστά τα μοντέλα της. Όπως και το EX90 θα έχει τη λογική ενός ψηλού μοντέλου, αλλά με πιο αεροδυναμικό αμάξωμα και πιο κομψή αισθητική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Volvo EX30
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ