top icon
Κόσμος

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Sony και Honda

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Honda και Sony θα πατήσει και επίσημα τους τροχούς του στο δρόμο το 2026.

Η Honda και ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Sony ποντάρουν στο μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, σχεδιάζοντας να παράγουν το νέο τους EV σε εργοστάσιο της Honda στη Βόρεια Αμερική. Στόχος τους είναι οι πρώτες παραδόσεις να ξεκινήσουν το 2026.

Η Sony Honda Mobility σχεδιάζει επίσης να εξάγει το συγκεκριμένο EV στην Ιαπωνία, ενώ αυτή τη στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο να λανσαριστεί και στην Ευρώπη, αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη απόφαση για αυτό.

Τα στελέχη των Sony και Honda περιγράφουν το επερχόμενο EV ως ένα μοντέλο «υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα ενσωματώσει πολλές νέες τεχνολογίες από τη Sony, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ψυχαγωγίας, προηγμένου λογισμικού και πολλών αισθητήρων».

Sony Honda

Αρχικά, η διάθεση αυτού του νέου EV θα πραγματοποιείται μέσω του διαδικτύου με προτεραιότητα στη Βόρεια Αμερική, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγορές της Honda.

Όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες της Honda, τα φιλικά προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κίνητρα και οι κανονισμοί, όπως αυτοί στην Καλιφόρνια, διαδραμάτισαν τον δικό τους ρόλο προς την απόφαση αυτή.

«Ο λόγος που επιλέξαμε τη Βόρεια Αμερική είναι επειδή είναι πιο προηγμένη», δήλωσε ο Yasuhide Mizuno, Διευθύνων Σύμβουλος της νέας κοινοπραξίας. Και προσέθεσε:

«Νομίζω ότι η Βόρεια Αμερική είναι μια αγορά με μεγάλη αγοραστική δύναμη. Η ηλεκτροκίνηση διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά είναι σημαντικό για εμάς να διαθέτουμε το προϊόν μας σε αγορές όπως η Καλιφόρνια».

Sony Honda

Η Sony Honda Mobility δεν αποκλείει την παραγωγή κάποια μέρα στην Ιαπωνία. Ωστόσο, οι παραδόσεις του μοντέλου στην εγχώρια αγορά της Honda θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2026, καθιστώντας το νέο αυτό EV ένα αρκετά… σπάνιο είδος στη χώρ καθώς θα είναι αμερικανικής κατασκευής που θα εξάγεται στην Ιαπωνία από ιαπωνική μάρκα.

Η Sony Honda Mobility θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο αυτοκίνητο το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Διαβάστε επίσης: Sony Honda Mobility, η νέα εταιρεία κινητικότητας της Honda και της Sony

Honda - Sony

«Θα θέλαμε να σχηματίσουμε αυτήν την εταιρεία ως μια εντελώς νέα αυτοκινητοβιομηχανία, εντελώς διαφορετική από οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Yasuhide Mizuno σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο. «Στόχος μας δεν είναι να γίνουμε ένας συνηθισμένος κατασκευαστής αυτοκινήτων, αλλά να γίνουμε μια νέα εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας με επίκεντρο την τεχνολογία λογισμικού».

Η Honda θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και την προμήθεια του νέου μοντέλου. Ωστόσο, ο CEO της Honda δεν είπε ποιο εργοστάσιο συναρμολόγησης θα κατασκευάσει το όχημα ή ποιος θα είναι ο προμηθευτής της μπαταρίας. Παρ’ όλα αυτά, όπως δήλωσε ο Yasuhide Mizuno, το όλο εγχείρημα θα αξιοποιήσει την υπάρχουσα αλυσίδα εφοδιασμού της Honda και τους τρέχοντες συνεργάτες στον τομέα των μπαταριών, όπως η LG και η General Motors, η οποία διαθέτει τις δικές της μπαταρίες, γνωστές υπό τη σκέπη της ονομασίας Ultium.

Από τη μεριά της, η Sony θα είναι υπεύθυνη για πολλά από τα συστήματα του EV, τα ηλεκτρονικά, το λογισμικό και το infotainment που θα βασίζονται σε cloud, καθώς και για τους αισθητήρες που θα συνεισφέρουν στην παροχή υψηλότερων επιπέδων αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Sony Honda

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ