top icon
Κόσμος

Έρχεται το νέο supercar της Alfa Romeo

Η αποκάλυψη του νέου υπερ-αυτοκινήτου της Alfa Romeo δεν αργεί, όπως δηλώνει σήμερα ο CEO της μιλανέζικης φίρμας.

Πολλά έχουν γραφτεί για το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός νέου, super sport μοντέλου από το στρατόπεδο της Alfa Romeo, το οποίο θα επαναφέρει στο προσκήνιο κάποιο από τα πλέον εμβληματικά ονόματα του παρελθόντος της μιλανέζικης φίρμας.

Πλέον, δεν πρόκειται για φήμη ή εικασία, αλλά για πραγματικότητα, με την επιβεβαίωση των ως άνω προθέσεων των Ιταλών να έρχεται από επίσημα χείλη.

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι πως, πριν τον πλήρη εξηλεκτρισμό της, η Alfa Romeo επιθυμεί να φέρει στο φως ένα «καθαρόαιμο» σπορ μοντέλο, ενδεχομένως υπό τη σκέπη της θρυλικής ονομασίας «8C», το οποίο θα διατεθεί σε «μετρημένα», όπως όλα δείχνουν, αντίτυπα.

«Αν βρεθείτε στο μουσείο στο Arese, θα δείτε τόσες πολλές ιδέες από το παρελθόν μας», δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Autocar ο CEO της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato, προσθέτοντας με νόημα: «Ναι, εργαζόμαστε σε κάτι περιορισμένο [δλδ: περιορισμένης παραγωγής] για την Alfa Romeo».

Προς ώρας, δεν είναι ακόμη γνωστό ποια μορφή θα έχει το αυτοκίνητο, ούτε και το είδος του κινητήρα που θα το τροφοδοτεί.

Ωστόσο, ο νέος επικεφαλής της Alfa Romeo άφησε να εννοηθεί ότι θα πρόκειται για μια μοναδική κατασκευή και όχι για κάποιο μοντέλο που θα μοιράζεται την «ύπαρξη» του κάποιο άλλο της Stellantis. Όπως η Maserati MC20, για παράδειγμα.

Alfa Romeo - Jean-Philippe Imparato

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων, ο Jean Philippe Imparato είπε ότι το μοντέλο αυτό δεν θα είναι απλώς ένα αυτοκίνητο πίστας, αλλά ένα όχημα που θα μπορεί να οδηγηθεί καθημερινά.

«Θα μπορούσε να είναι εμβληματικό, σούπερ σέξι και αναγνωρίσιμο ως Alfa Romeo αυτοκίνητο, με την πρώτη ματιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά εξελίσσεται. Έχουμε τόσους πολλούς θαυμαστές που ζητούν κάτι ξεχωριστό», είπε ο CEO της Alfa Romeo, προτού δηλώσει ότι ελπίζει να μπορέσει να δώσει μια απάντηση σχετική με το νέο αυτό όχημα τον προσεχή Μάρτιο.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Jean-Philippe Imparato, είχε δηλώσει για το εν λόγω project τα εξής:

«Προς το παρόν, έχουμε δύο σενάρια: να είναι πλήρως θερμικό ή πλήρως ηλεκτρικό. Μπορώ να σας πω ότι θα είναι πολύ συναρπαστικό, πολύ ιδιαίτερο και πολύ ακριβό.

«Θα δείτε κάτι σε αυτόν τον τομέα όσον αφορά τον “σπορ χαρακτήρα” το πρώτο εξάμηνο του 2023. Χρησιμοποιούμε το “σπορ χαρακτήρας” για να ορίσουμε τη μάρκα».

Ερωτηθείς τότε αν το συγκεκριμένο όχημα θα μπορούσε να θυμίζει σχεδιαστικά την T33 Stradale, ο ο Jean-Philippe Imparato δήλωσε:

«Μπορώ να πω πως ναι, αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Έχουμε τόσες πολλές, φανταστικές ιδέες βασισμένες στην εμβληματική ιστορία μας».

Alfa Romeo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ