top icon
Κόσμος

Euro NCAP: Οι καλύτεροι σε κάθε κατηγορία για το 2021 (video)

Ο Euro NCAP ξεκινά τη νέα χρονιά υπενθυμίζοντας μας τα κορυφαία μοντέλα του περασμένου έτους και φυσικά τους νικητές των βραβείων «Best in Class 2021».

Ανάμεσα στα ουκ ολίγα μοντέλα που διακρίθηκαν πέρσι στις δοκιμές που πραγματοποίησε ο Euro NCAP, η Mercedes EQS αναδείχθηκε ως η καλύτερη στις κατηγορίες «Executive Car» και «Pure Electric», επικρατώντας οριακά από το δεύτερο του Polestar 2.

Στην κατηγορία «Small Off-Road», νικητής είναι το Nissan Qashqai με εξαιρετική απόδοση στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας. Το βραβείο στην κατηγορία «Large-Off Road» απονέμεται στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV.

Με τη σειρά του, το Toyota Yaris Cross κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Small MPV» και το Skoda Fabia στην «Small Family Car».

Το βραβείο «Best-in-Class» απονέμεται από τον Euro NCAP στα αυτοκίνητα εκείνα που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις συνολικά σε κατηγορίες στις οποίες το «παρών» δίνουν τουλάχιστον τρία οχήματα τη συγκεκριμένη χρονιά. Οι νικητές πρέπει να έχουν λάβει βαθμολογία 5 αστέρων και δεν πρέπει να έχουν «κόκκινη βαθμολογία» σε καμία από τις επιμέρους δοκιμές.

Ο Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, δήλωσε:

«Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία: η έλλειψη ανταλλακτικών, και ιδιαίτερα ημιαγωγών, αποτέλεσε ένα ακόμα πρόβλημα μαζί με αυτό της πανδημίας, επηρεάζοντας τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης, την παραγωγή και τις πωλήσεις. Ωστόσο, είδαμε αρκετά νέα μοντέλα να μπαίουν στην αγορά, πολλά από αυτά ηλεκτρικά ή υβριδικά, και πολλά να πετυχαίνουν βαθμολογίες πέντε αστέρων παρά τις υψηλές απαιτήσεις. Συγχαρητήρια στους νικητές».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Euro NCAP
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ