Επικαιρότητα Κόσμος

FCA: Μπορούμε και μαζί και χώρια

Ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, στέλνει ένα σαφές μήνυμα τόσο στη Renault, όσο και σε και άλλους πιθανούς εταίρους του ομίλου: «Είμαστε πρόθυμοι να συνομιλήσουμε, αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε και μόνοι μας».

Η FCA δηλώνει πρόθυμη ώστε να ξεκινήσει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευσή της με τη Renault. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο CEO του αμερικανο-ιταλικού ομίλου, Mike Manley, η γαλλική εταιρεία δεν είναι ο μόνος δυνητικός εταίρος που θα «καλύψει» πιθανά τεχνολογικά κενά ή ελλείψεις μοντέλων στη γκάμα των εταιρειών του.

«Είναι η Renault η μόνη μας ευκαιρία; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι σίγουρα “όχι”», δήλωσε με έμφαση ο Manley, προσθέτοντας τα εξής:

«Υπάρχουν συνεργασίες που μπορούν να μας βοηθήσουν σε συγκεκριμένες τεχνολογίες. Θα μπορούσε να δει κανείς στο μέλλον συνεργασίες που ποτέ δεν θα ήταν εφικτές στο παρελθόν.»

Θυμίζουμε πως πριν ακριβώς δύο μήνες η FCA απέσυρε την προσφορά της για συγχώνευση με τη Renault κατηγορώντας ανοιχτά τη γαλλική κυβέρνηση για την αποτυχία του εγχειρήματος που θα δημιουργούσε την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της FCA, ο Mike Manley ξεκαθάρισε πως ο όμιλος είναι σε θέση να συνεχίσει την πορεία του με ή χωρίς συμπράξεις με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Στρατηγικά, έχουμε ένα στέρεο μέλλον και σαφή σχέδια που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε ανοιχτοί σε άλλους αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον μέσω μιας συμμαχίας ή εταιρικής σχέσης ή συγχώνευσης.»

Αν μη τι άλλο, την προσεχή περίοδο η FCA καλείται να βρει «στέρεες» λύσεις στο ζήτημα της Maserati, που διαρκώς χάνει χρήματα και πωλήσεις, αναστηλώνοντας παράλληλα τις εμπορικές επιδόσεις του αμερικανο-ιταλικού ομίλου τόσο στη δύσκολη αγορά της Ευρώπης, όσο και στην Κίνα, μέσω τονωτικών ενέσεων που θα δοθούν αντίστοιχα με την παρουσίαση νέων μοντέλων από τις Jeep και Fiat._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου