top icon
Κόσμος

FT3-e: Έρχεται το δεύτερο ηλεκτρικό SUV της Toyota

Το πρωτότυπο FT3-e αποτελεί μια σαφή ένδειξη για το τι νέο περιμένουμε από την Toyota στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV.

Μαζί με το πρωτότυπο FT-Se, η Toyota μάς έδωσε χθες μία πρώτη γεύση από ένα ακόμα concept της, το οποίο φέρει την ονομασία FT3-e και έρχεται να «φωτογραφίσει» το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα δούμε να μπαίνει στην παραγωγή μετά το bZ3X.

Αναφερόμενη στο FT3-e, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Τόκιο στις 26 Οκτωβρίου, η Toyota αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο BEV επόμενης γενιάς που θα εμπλουτίσει την καθημερινή ζωή των πελατών με νέες εμπειρίες οδήγησης και εξατομικευμένες υπηρεσίες που υποστηρίζονται από καινοτόμες τεχνολογίες».

Αναφερόμενη στον σχεδιασμό του δεύτερου κατά ηλεκτρικού της SUV η Toyota επισημαίνει ότι η «εξωτερική του σχεδίαση συνδυάζει προηγμένο στυλ και αισθητική, ενώ διατηρεί τις γραμμές και τις επιφάνειες που συνθέτουν το σώμα όσο το δυνατόν πιο απλές».

Το πρωτότυπο που θα δούμε στην ιαπωνική πρωτεύουσα θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει στις εξωτερικές του επιφάνειες πληροφορίες όπως η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, η θερμοκρασία της καμπίνας και η ποιότητα του αέρα. Επίσης, προτάσσει ένα μοναδικό μοτίβο φωτός κατά μήκος των μαρσπιέ των θυρών, το οποίο αναμένεται να είναι μοναδικό στα ηλεκτρικά SUV της Toyota.

Προς το παρόν, η Toyota δεν αναφέρει κάτι περισσότερο αναφορικά με τις λοιπές τεχνολογίες περγαμηνές του FT3-e, πολλώ δε μάλλον για εκείνες του μοντέλου που θα δούμε να παίρνει τον δρόμο για τη γραμμή παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Οι Toyota και Idemitsu θα κατασκευάσουν μπαταρία με αυτονομία 1.000 χλμ.

Toyota FT3-e

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ