Επικαιρότητα Κόσμος

Γερμανία: 1 δις € για την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε κονδύλι ύψους 1 δις €, το οποίο θα διατεθεί προκειμένου να επιταχυνθεί μέσα στην προσεχή περίοδο η κατασκευή εργοστασίων παραγωγής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα μοντέλα τόσο στη Γερμανία, όσο και ευρύτερα στη γηραιά ήπειρο.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή οικονομία της Ευρώπης, θέλει να μειώσει την εξάρτηση της από τους πρωτοπόρους μέχρι και σήμερα Ασιάτες κατασκευαστές μπαταριών που προορίζονται για ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ως εκ τούτου, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Peter Altmaier, δήλωσε χθες ότι η Γερμανία θέλει να θέσει τις βάσεις μέσα στους επόμενους κιόλας μήνες για την παραγωγή μπαταριών στην Ευρώπη προσβλέποντας ότι η κατασκευή τους στη Γερμανία θα ξεκινήσει από το 2021 και μετά.

«Η παραγωγή πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε με έμφαση ο Peter Altmaier.

Ο υπουργός οικονομίας είπε επίσης ότι η Γερμανία επιθυμεί να συνεργαστεί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες επισημαίνοντας πως κυβερνητικοί εκπρόσωποί της βρίσκονται ήδη σε επαφές και διαπραγματεύσεις με συναδέλφους τους σε Γαλλία, Πολωνία και Αυστρία σχετικά με το θέμα. Ο Peter Altmaier αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για τη δημιουργία κοινοπραξιών που θα αναλάβουν την παραγωγή μπαταριών επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Μάλιστα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε χθες, οι τοποθεσίες στις οποίες θα εγκατασταθούν οι εν λόγω μονάδες αλλά και τα ακριβή επενδυτικά πλάνα είναι πολύ πιθανό να αποκαλυφθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου