top icon
Κόσμος

Για «λουτρό αίματος» προειδοποιεί η Stellantis με φόντο τις μειώσεις τιμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο Carlos Tavares είναι από τα στελέχη που δεν μασά τα λόγια του.

Η Stellantis θα αποφύγει να παγιδευτεί σε έναν «πόλεμο τιμών» που θα έπληττε την κερδοφορία της, δήλωσε πριν δύο 24ωρα ο CEO του ομίλου που προέκυψε μετά τη συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles και PSA, Carlos Tavares.

Η εταιρεία, η οποία είναι από τις πιο κερδοφόρες στον κλάδο, δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πολιτική της μείωσης τιμών, η οποία θα μπορούσε να βάλει αρκετούς ανταγωνιστές σε «μπελάδες» και σε κίνδυνο να γίνουν στόχοι εξαγοράς, προσέθεσε ο ισχυρός άντρας της Stellantis.

«Αν μειώσετε τις τιμές αγνοώντας την πραγματικότητα του κόστους, θα έχετε ένα λουτρό αίματος. Προσπαθώ να αποφύγω την αντιπαράθεση στο θέμα των μειώσεων των τιμών» είπε με έμφαση ο Carlos Tavares μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρουσιάστηκε η νέα πλατφόρμα STLA Large της εταιρείας που προορίζεται για ηλεκτρικά οχήματα.

«Γνωρίζω μια εταιρεία που μείωσε πολύ τις τιμές και η κερδοφορία της έχει καταρρεύσει», πρόσθεσε ο Carlos Tavares, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν μη τι άλλο, η παραπάνω αναφορά δεν αποτελεί παρά ένα σαφή υπαινιγμό για την πολιτική που ακολουθεί η Tesla, η οποία συνεχίζει να μειώνει τις τιμές των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Πρόσφατα μάλιστα η εταιρεία του Elon Musk μείωσε την τιμή του Model Y, του μοντέλου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2023.

Ο Carlos Tavares είπε επίσης ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη φέτος θα υπαγορεύσουν πόσο γρήγορα μπορεί να εκτελέσει το επενδυτικό του σχέδιο ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που αφορά την ηλεκτροκίνηση.

Stellantis - STLA Large

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ