Επικαιρότητα Κόσμος

H αλλαγή της ώρας αυξάνει έως και 36% τον κίνδυνο ατυχημάτων

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα στη Μ. Βρετανία καταδεικνύει πως επιδρά στην οδική ασφάλεια το γύρισμα των ρολογιών κατά μία ώρα πίσω.

Η έρευνα που διεξήγαγε η insurethebox στο Ην. Βασίλειο καταδεικνύει το πραγματικό κόστος του γυρίσματος του ρολογιού κατά μία ώρα πίσω στον τομέα της οδικής ασφάλειας, καθώς, κατά μέσο, όρο τα ατυχήματα στη χώρα αυξάνονται κατά 14% - και ειδικότερα τις ώρες από 5 μ.μ. έως και 8 μ.μ., έως και 36%.

Πιο συγκεκνριμένα, στην περιοχή του Μεγάλου Λονδίνου ο ήλιος δύει στις 5.45 μ.μ. το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, ενώ μια μέρα αργότερα στις 4.43 μ.μ. Κάτι που συνεπάγεται σε 58 λεπτά λιγότερο φως της απόγευμα. Όμως, αισθητά πιο σημαντική είναι η διαφορά στο φως της ημέρας το βράδυ στην περίπτωση που συγκρίνει κανείς τα αντίστοιχα δεδομένα από την αρχή μιας εργάσιμης εβδομάδας έως την επόμενη - ο ήλιος δύει 73 λεπτά νωρίτερα τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στις 4.42 μ.μ., σε σύγκριση με τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, όταν το φως «χάνεται» οριστικά στις 5.55 μ.μ.

Η ανάλυση των δεδομένων που έχει στη διάθεσή της η insurethebox μέσω των πελατών της καταδεικνύει αυξημένες πιθανότητες για ατυχήματα τις ώρες από 5 μ.μ. έως και 8 μ.μ. Ο κίνδυνος σε ποσοστιαία βάση διαφέρει σε ολόκληρη τη χώρα, με τη Βόρεια Αγγλία, για παράδειγμα, να εμφανίζει μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα ποσοστά ατυχημάτων μεταξύ των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με 48% αύξηση το βράδυ και 8% αύξηση της πρωινές ώρες αιχμής.

Η Σκωτία και η Ανατολική Αγγλία βλέπουν επίσης σημαντική αύξηση των ποσοστών ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της μετακίνησης των ανθρώπων από την εργασία τους στο σπίτι, με αύξηση των συμβάντων κατά 51% και 48%, αντίστοιχα. Οι Λονδρέζοι, σε αντίθεση, επηρεάζονται λιγότερα από την αλλαγή της ώρας σε σύγκριση με άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, με αύξηση των ατυχημάτων κατά 22%.

Ο Simon Rewell, Διευθυντής του τμήματος Οδικής Ασφάλειας της insurethebox, σχολίασε:

«Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι ο κίνδυνος ατυχημάτων αυξάνεται ως άμεσο αποτέλεσμα των επιστροφής των δεικτών του ρολογιού κατά μια ώρα πίσω. Περίπου 5 δισεκατομμύρια μίλια δεδομένων οδήγησης που έχουν συγκεντρωθεί για σχεδόν 10 χρόνια μας παρέχουν ένα εκτεταμένο σύνολο δεδομένων που μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τις τάσεις και να βοηθάμε τους πελάτες μας»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου