top icon
Επικαιρότητα

H BMW διακόπτει την παραγωγή αυτοκινήτων στο Μόναχο για έξι εβδομάδες για να «υποδεχτεί» την i4

H BMW ανακοίνωσε πως θα σταματήσει για έξι εβδομάδες μέσα στο καλοκαίρι την παραγωγή αυτοκινήτων στο Μόναχο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και προετοιμασίες για την κατασκευή στα «σωθικά» του της ηλεκτρικής i4.

Η BMW θα σταματήσει την παραγωγή οχημάτων στο Μόναχο για περίοδο έξι εβδομάδων αυτό το καλοκαίρι και ως εκ τούτου στις εν λόγω εγκαταστάσεις της δεν θα παραχθούν αυτοκίνητα, αρχής γενομένης από αύριο το βράδυ έως και τις 7 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε, σε αυτό το διάστημα η BMW θα προβεί στις απαραίτητες αναδιαμορφώσεις και προσθήκες ώστε το εργοστάσιο να προετοιμαστεί για την υποδοχή της παραγωγής της ηλεκτρικής i4 από το επόμενο έτος.

«Προετοιμάζουμε το εργοστάσιό μας στο Μόναχο για το μέλλον. Μόλις ολοκληρωθεί η αναδιαμόρφωση, θα είμαστε σε θέση να παράγουμε οχήματα με κινητήρες ντίζελ, βενζίνης και υβριδικούς, καθώς και την πλήρως ηλεκτρική BMW i4, όλα στην ίδια γραμμή. Αυτό θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε με περισσότερη ευελιξία στη ζήτηση», δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Robert Engelhorn.

Η ενσωμάτωση της BMW i4 στο υπάρχον σύστημα παραγωγής θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους ιθύνοντες της βαυαρικής εταιρείας. Η μπαταρία υψηλής τάσης της νέας, ηλεκτρικής δημιουργίας της BMW είναι διαφορετική σε σχέση με εκείνη των αντίστοιχων μοντέλων που είχαν κατασκευαστεί προηγουμένως στο εν λόγω εργοστάσιο. Ωστόσο, περίπου το 90% των υπαρχόντων συστημάτων στον τομέα της παραγωγής μπορούν να ενσωματωθούν και να εφαρμοστούν για την παραγωγή της i4.

«Τα παλιά συστήματα πρέπει να αφαιρεθούν και να εγκατασταθούν νέα και να τεθούν σε λειτουργία σε πολύ στενούς χώρους, εντός έξι εβδομάδων. Αυτό απαιτεί σχολαστικό σχεδιασμό και πολλή δημιουργικότητα», υπογράμμισε ο Robert Engelhorn.

Εκτός από την εγκατάσταση νέων συστημάτων, ο υπάρχων εξοπλισμός θα πρέπει επίσης να «προσαρμοστεί» έτσι ώστε οι BMW Σειράς 3 Sedan, Σειράς 3 Touring – τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και οι υβριδικές εκδόσεις τους – αλλά και η νέα M3, καθώς και η πλήρως ηλεκτρική i4, να μπορούν όλα να παράγονται στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να αποκτήσουν μια αίσθηση για το νέο τους χώρο εργασίας σε έναν χώρο εκπαίδευσης εικονικής πραγματικότητας. Τα γυαλιά VR παρέχουν μια γεύση του νέου εργασιακού τους περιβάλλοντος και των προγραμματισμένων εργασιακών διαδικασιών. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι έρχονται συχνά με ιδέες για βελτίωση που επιτρέπουν στις νέες λειτουργίες να βελτιστοποιούνται εκ των προτέρων και να προσαρμόζονται για ανάπτυξη.

Ορισμένα τμήματα του εργοστασίου, όπως εκείνα στα οποία κατασκευάζονται κινητήρες, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ