top icon
Κόσμος

H πρώτη ηλεκτρική Lamborghini έρχεται στο δεύτερο μισό της δεκαετίας

Η Lamborghini ανακοίνωσε τον οδικό της χάρτη για την ηλεκτροκίνηση με όλα της τα μοντέλα να είναι εξηλεκτρισμένα το 2024 και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο να κάνει την εμφάνιση του στο δεύτερο μισό δεκαετίας.

Η Lamborghini ανακοίνωσε σήμερα τον οδικό χάρτη για την «προσαρμογή» της στη νέα, ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης περιγράφοντας τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί με ορίζοντα τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε.

Συγχρόνως, η εταιρεία έκανε γνωστές τις προθέσεις της και σε προϊοντικό επίπεδο ανακοινώνοντας ένα σαφές πλάνο για την πρεμιέρα του πρώτου υβριδικού μοντέλου αλλά και του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου.

Πιο συγκεκριμένα, η Lamborghini δήλωσε ότι το σχέδιο του «ηλεκτρικού μετασχηματισμού» της θα χωριστεί σε τρεις φάσεις.

Στην πρώτη από αυτές, η οποία περιλαμβάνει χρονικά τα έτη 2021 και 2022, η εταιρεία από την Sant’Agata της Ιταλίας θα… γιορτάσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης «εξελίσσοντας μονάδες για εκδόσεις που αποτίουν φόρο τιμής στη λαμπρή ιστορία της μάρκας και τα εμβληματικά προϊόντα του παρελθόντος και του παρόντος, αλλά πάντα με την ώθηση του οραματικού πνεύματος που διακρίνει τη Lamborghini».

Στις σχετικές ανακοινώσεις του, το ιταλικό εργοστάσιο με τη γερμανική… επίβλεψη σκοπεύει μέσα στο 2021 να παρουσιάσει δύο νέα 12κύλινδρα μοντέλα.

Lamborghini

Η δεύτερη και τρίτη φάση εξηλεκτρισμού της Lamborghini

Η δεύτερη φάση του σχεδίου της Lamborghini αφορά την «υβριδική μετάβαση», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2024, Ένα χρόνο νωρίτερα, η εταιρεία θα λανσάρει το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, ενώ μέχρι το τέλος του 2024 ολόκληρη η γκάμα της θα είναι εξηλεκτρισμένη.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, «η απόδοση και η αυθεντική οδηγική εμπειρία Lamborghini θα παραμείνουν στο επίκεντρο των μηχανικών και τεχνικών της εταιρείας».

Στόχος της Lamborghini για αυτήν τη φάση είναι η μείωση των εκπομπών CO2 στα προϊόντα της κατά 50% έως τις αρχές του 2025.

Έως τότε, το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της μάρκας θα απαιτήσει επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η τρίτη φάση του προγράμματος εξηλεκτρισμού εστιάζει στα 100% ηλεκτρικά οχήματα, με το πρώτο δείγμα γραφής να παρουσιάζεται στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Η Lamborghini αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η επιτάχυνση στο δεύτερο μέρος της δεκαετίας θα πραγαμτοποιηθεί σε σχέση με τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, με το όραμα παρουσίασης ενός τέταρτου μοντέλου στο μέλλον».

Για άλλη μια φορά, η τεχνολογική καινοτομία σε αυτήν τη φάση θα προσανατολιστεί στην εξασφάλιση «υψηλής απόδοσης και στην τοποθέτηση του νέου ηλεκτρικού μοντέλου στην κορυφή της κατηγορίας του».

Για όλα τα παραπάνω, ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και CEO της Lamborghini, δήλωσε:

«Το σχέδιο εξηλεκτρισμού του Lamborghini είναι απαραίτητη στο πλαίσιο ενός ριζικά μεταβαλλόμενου κόσμου, στον οποίο θέλουμε να συνεισφέρουμε συνεχίζοντας να μειώνουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέσω συγκεκριμένων πράξεων. Η απάντησή μας είναι ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τα προϊόντα μας και την εργοστάσιο στην Sant’Agata, που μας θα μας οδηγήσουν προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον ενώ παραμένουμε πάντα πιστοί στο DNA μας.

«Η Lamborghini ήταν πάντα συνώνυμη με την κορυφαία τεχνογνωσία και την κατασκευή κινητήρων με εξαιρετική απόδοση: αυτή η δέσμευση θα συνεχιστεί ως απόλυτη προτεραιότητα. Η σημερινή υπόσχεση, υποστηριζόμενη από το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία της μάρκας, ενισχύει τη βαθιά αφοσίωσή μας όχι μόνο στους πελάτες μας, αλλά και στους θαυμαστές μας, στους ανθρώπους μας και στις οικογένειές τους, καθώς και στην περιοχή όπου γεννήθηκε η εταιρεία στην Emilia Romagna».

Lamborghini - Stephan Winkelmann

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lamborghini
  • Lamborghini
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ