top icon
Κόσμος

H Rivian αποκαλύπτει τα νέα R2, R3 και R3X

Τρία νέα ηλεκτρικά SUV αποκάλυψε η αμερικανική Rivian σε μια προσπάθεια… τόνωσης του ηθικού αλλά και του ενδιαφέροντος τυχόν επενδυτών.

Η Rivian, η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, δηλώνει έτοιμη να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά με δύο νέα ηλεκτρικά crossover που εντυπωσιάζουν με την σχεδιασμό τους φέροντας την ονομασία R2 και R3, με το τελευταίο να διαθέτει μάλιστα μια πιο σκληροτράχηλη off-road παραλλαγή με την ονομασία R3X.

Αυτή η παραλλαγή θα διατίθεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, διάταξη που είδαμε να υιοθετούν μοντέλα όπως το Lucid Air Sapphire και το Tesla Model S Plaid. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες «φορά» ελαστικά για χρήση εκτός δρόμου που προεξέχουν από το αμάξωμα.

Rivian R3X

Rivian R3X

Το νέο Rivian R3X αποκαλύφθηκε μαζί με το «απλό» R3 και το μεγαλύτερο crossover R2, το οποίο θα είναι το πρώτο από τα τρία νέα μοντέλα που θα εισαχθεί στην αγορά. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, το R2 θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στο πρώτο εξάμηνο του 2026 και αργότερα και στις υπόλοιπες.

Rivian R2

Rivian R2

Το μήκος του R2 είναι 4,7 μ., με το ύψος και το μεταξόνιό του να φτάνουν αντίστοιχα τα 1,7 μ. και 2,9 μ.

Rivian R2

Rivian R2

Τα νέα crossover της Rivian θα είναι διαθέσιμα με τρεις διατάξεις κινητήριων συνόλων. Η βασική θα είναι πισωκίνητη, με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ το «παρών» θα δίνει και μια τετρακίνητη με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Οι πιο «καυτές» εκδόσεις θα έχουν έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα, στον πίσω άξονα, όπως στην περίπτωση του πιο περιπετειώδους R3X.

Rivian R3

Rivian R3

Οι διαθέσιμες μπαταρίες θα είναι δύο εξασφαλίζοντας και στις δύο περιπτώσεις ταχύτητα φόρτισης από το 10 στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Ωστόσο, η χωρητικότητά τους δεν ανακοινώνεται.

Rivian R3

Rivian R3

Για το μεγαλύτερο R2 η Rivian ανακοινώνει ότι η μέγιστη αυτονομία θα φτάνει τα 480 χλμ., ενώ οι εκδόσεις με τρεις ηλεκτροκινητήρες θα είναι σε θέση να επιταχύνουν από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο λίγο παραπάνω από 3 δλ. Θα διαθέτει μάλιστα «ενισχυμένες» δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης διαθέτοντας 11 κάμερες και 5 ραντάρ. Από τη μεριά του, το μικρότερο R3 έχει μεταξόνιο μικρότερο κατά 135 χλστ. σε σχέση με το R2,

Rivian R3

Rivian R3

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rivian R2 - Rivian R3 - Rivian R3X
  • Rivian R2
  • Rivian R2
  • Rivian R3
  • Rivian R3
  • Rivian R3
  • Rivian R3X
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ