top icon
Κόσμος

H Skoda παρουσιάζει το Enyaq Coupe iV

Η Skoda μας δίνει μια πρώτη, επίσημη γεύση από το νέο Enyaq Coupe iV αθροίζοντας έτσι στη γκάμα του ηλεκτρικού της μοντέλου μια πιο νεανική αύρα σε επίπεδο αισθητικής.

Το νέο Enyaq Coupe iV αποτελεί την απαραίτητη, θα έλεγε κανείς, προσθήκη στη γκάμα του ηλεκτρικού μοντέλου της Skoda, που ήδη σημειώνει μια αξιοπρόσεκτη εμπορική καριέρα. Και για του λόγου του αληθές σημειώστε ότι από το λανσάρισμα του Enyaq iV, σχεδόν 70.000 αγοραστές έχουν ήδη «καταθέσει» τις παραγγελίες τους, με 7 στους 10 να επιλέγουν την έκδοση «80» – οι δημοφιλέστερες δε χώρες ως προς την παραγγελιοληψία του μοντέλου είναι η Γερμανία, η Νορβηγία και η Ολλανδία.

Με μήκος 4.653 χλστ. και ύψος 1.617 χλστ., το νέο Enyaq Coupe iV είναι 4 χλστ. μακρύτερο από το Enyaq iV και 1 μόλις χλστ. ψηλότερο. Φτάνοντας τα 1.879 χλστ. και 2.765 χλστ. αντίστοιχα, το πλάτος και το μεταξόνιο και των δύο μοντέλων είναι πανομοιότυπα, ενώ ο χώρος αποσκευών της κουπέ έκδοσης των 570 λίτρων είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα 585 λίτρα της SUV εκδοχής του μοντέλου.

Skoda Enyaq Coupe iV

Το νέο Enyaq Coupe iV εξοπλίζεται με ζάντες με διάμετρο από 19 έως 21 ίντσες που τονίζουν την σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου. Οι προβολείς Full-LED Matrix, οι οποίοι διαθέτουν 24 LED στοιχεία που μπορούν να ελέγχονται μεμονωμένα επιτρέποντας στον οδηγό να ανάβει συνεχώς το μεγάλα φώτα χωρίς να τυφλώνει τους απέναντι οδηγούς, είναι προαιρετικά, όπως και τα αντίστοιχα στο πίσω μέρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Enyaq Coupe iV προτάσσει έναν συντελεστή οπισθέλκουσας που δεν υπερβαίνει την τιμή 0,247, η οποία είναι κατά τι βελτιωμένη σε σχέση με την ήδη ανταγωνιστική του Enyaq iV.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεσπόζουσα είναι η θέση της «13άρας» οθόνης αφής καθώς και εκείνης των 5,3 ιντσών εμπρός από τον οδηγό. Από εκεί και πέρα, η εικόνα, ο εξοπλισμός και η ποιότητα κατασκευής στην καμπίνα δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με εκείνες στο Enyaq iV.

Skoda Enyaq Coupe iV

Η Skoda προσφέρει δύο μεγέθη μπαταρίας και τρεις διαφορετικές παραλλαγές ισχύος για το Enyaq Coupe iV. Η έκδοση με το διακριτικό «60» είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 62 kWh, εκ των οποίων τα 58 kWh μπορούν να χρησιμοποιηθούν, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 132 kW (180 ίππους) και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων. Το Enyaq Coupe iV 80 είναι εφοδιασμένο με έναν επίσης ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει 150 kW (204 ίππους). Όταν είναι εξοπλισμένο με την μεγαλύτερη μπαταρία των 82 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα: 77 kWh) και χάρη στην κορυφαία για την κατηγορία αεροδυναμική του αυτοκινήτου, η αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση μπορεί να φτάσει στα 535 χιλιόμετρα.

Skoda Enyaq Coupe iV

Το Enyaq Coupe iV 80x είναι εξοπλισμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί επίσης έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 80 kW στον εμπρός άξονα. Μαζί, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνολικά 195 kW, δηλαδή 265 ίππους. Χρησιμοποιώντας επιτοίχιο φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος με ισχύ 11 kW, η φόρτιση της μπαταρίας του Τσέχικου EV μπορεί να ολοκληρωθεί πλήρως από 6 έως και 8 ώρες. Το Enyaq Coupe iV μπορεί επίσης να φορτιστεί σε δημόσιους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC με ισχύ έως 125 kW.

Όπως ανακοίνωσε η Skoda, το λανσάρισμα στις κατά τόπου αγορές του νέου Enyaq Coupe iV θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2022.

Skoda Enyaq Coupe iV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Enyaq Coupe iV
  • Skoda Enyaq Coupe iV
  • Skoda Enyaq Coupe iV
  • Skoda Enyaq Coupe iV
  • Skoda Enyaq Coupe iV
  • Skoda Enyaq Coupe iV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ