top icon
Κόσμος

H Volvo επενδύει στην ταχεία φόρτιση επόμενης γενιάς

Η Volvo συνεργάζεται με την Breathe Battery Technologies, επενδύοντας στην ταχεία φόρτιση επόμενης γενιάς.

Η Volvo έχει συνάψει συνεργασία με την Breathe Battery Technologies (Breathe) και γίνεται έτσι η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που αποκτά πρόσβαση στην τελευταία έκδοση του κατοχυρωμένου λογισμικού φόρτισης με αλγόριθμο της Breathe, για χρήση στα αμιγώς ηλεκτρικά Volvo επόμενης γενιάς. Ενσωματώνοντας το λογισμικό της Breathe στην πλατφόρμα διαχείρισης μπαταρίας που εξελίχθηκε εσωτερικά από τη Volvo, για τη βελτίωση της απόδοσης της τεχνολογίας φόρτισης, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες Volvo ακόμη πιο σύντομους χρόνους φόρτισης και αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης και φόρτισης.

Θα εφαρμόσουμε τη νέα τεχνολογία στα επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας, εκτιμώντας ότι θα μειώσει ως και 30% τους χρόνους φόρτισης (από 10% έως 80%), διατηρώντας την ίδια ενεργειακή πυκνότητα και αυτονομία. Ακόμη καλύτερα: οι βελτιώσεις στον χρόνο φόρτισης θα διατηρούνται σε όλο τον κύκλο ζωής της μπαταρίας, χωρίς να επηρεάζουν την υγεία της. Η συνεργασία με την Breathe είναι αποτέλεσμα μίας συμφωνίας για την προμήθεια του κορυφαίου της προϊόντος, Breathe Charge, και αποτελεί την πιο πρόσφατη επένδυση του επενδυτικού μας βραχίονα, Volvo Cars Tech Fund. Αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία μας να είμαστε πρωτοπόροι στην εξέλιξη premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να έχουμε γίνει ένας κατασκευαστής μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Η Breathe είναι μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο, που μοιράζεται το πάθος μας για την ηλεκτρική κινητικότητα και την κορυφαία εμπειρία του πελάτη. Αναπτύσσει λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας, με στόχο να συνεισφέρει σε καλύτερη, ταχύτερη και πιο βιώσιμη ηλεκτροκίνηση.

Volvo

Μπαταρίες με βάση το λογισμικό
Αντίθετα με την παραδοσιακή φόρτιση σε στάδια, η οποία βασίζεται σε προκαθορισμένους κανόνες, το λογισμικό της Breathe χρησιμοποιεί προσαρμοστική φόρτιση που ελέγχει δυναμικά την μπαταρία σε πραγματικό χρόνο, αποφέροντας σημαντικά μικρότερους χρόνους φόρτισης. Με τη χρήση αλγορίθμων, το λογισμικό διαχειρίζεται τη διαδικασία φόρτισης σε συνάρτηση με την υγεία της μπαταρίας, προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον οδηγό, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της επιμετάλλωσης λιθίου που μπορεί να βλάψει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η επένδυσή μας στην Breathe μάς βάζει σε τροχιά για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, και ταιριάζει με τις φιλοδοξίες μας για την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την εξέλιξή μας σε κυκλική επιχείρηση έως το 2040. Η τεχνολογία επιτυγχάνει μείωση χρόνων φόρτισης για τα αυτοκίνητά μας, χωρίς την ανάγκη να αλλάξει ο σχεδιασμός της συστοιχίας μπαταριών ή να εξορυχθούν περισσότερα υλικά και χωρίς επιπλέον αντίκτυπο στο περιβάλλον. Επίσης, με δεδομένο ότι η τεχνολογία είναι πλήρως συμβατή με το hardware που χρησιμοποιείται στη νέα γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας, θα διευκολυνθεί η κλιμάκωση της χρήσης της, καθώς αναμένουμε οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων να αυξηθούν σημαντικά στα επόμενα έτη. Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 για να επενδύει σε εταιρείες και τεχνολογικά πεδία που μετασχηματίζουν τον κλάδο της αυτοκίνησης, όπως η ηλεκτροκίνηση, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ψηφιακό εμπόριο. Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις για να συμβάλει στην άνθηση νεοφυών επιχειρήσεων και στην από κοινού επιτάχυνση του μετασχηματισμού του κλάδου των παγκόσμιων μεταφορών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ