top icon
Κόσμος

H VW αναβάλει εκ νέου την απόφαση για το νέο της εργοστάσιο στην Αν. Ευρώπη

Η VW έχει αποφασίσει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Ανατολική Ευρώπη. Ωστόσο, μετέωρο είναι ακόμα που θα εγκατασταθεί.

Η VW αναβάλλει εκ νέου την απόφασή της σχετικά με το πού ακριβώς θα εγκαταστήσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα Ευρώπη.

Θέλοντας να εξηγήσει τη νεότερη αναβολή, η γερμανική εταιρεία στάθηκε για μια ακόμα φορά στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, δηλώνοντας τα εξής:

«Η Volkswagen AG και η εταιρεία μπαταριών της PowerCo αξιολογούν διαρκώς τις κατάλληλες τοποθεσίες για το επόμενο gigafactory της στην Ευρώπη. «Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, και η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει η εταιρεία.

Το πρακτορείο ειδήσεων CTK ανέφερε νωρίτερα ότι η απόφαση θα αναβληθεί για αρκετούς μήνες.

VW Group - Toyota

Η Τσεχία δείχνει να είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί στη… διεκδίκηση του νέου εργοστασίου της VW, το οποίο θα αρχίσει να παράγει μπαταρίες το 2027. Οι υπόλοιπες χώρες που «μάχονται» προκειμένου να εγκαταστήσουν στην περιφέρειά τους το νέο gigafactory της γερμανικής εταιρείας είναι η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία.

«Δεν υπάρχει πίεση, καθώς χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για τη λήψη αποφάσεων υπό το φως των τρεχουσών συνθηκών», δήλωσε η VW. «Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία επίδραση στην προγραμματισμένη έναρξη της κατασκευής ή στην έναρξη της παραγωγής».

Το προγραμματισμένο εργοστάσιο κυψελών μπαταριών της VW στην Ανατολική Ευρώπη θα είναι το τέταρτο που εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου της για την κατασκευή 6 μονάδων σε όλη την Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

VW Group vs Toyota

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ