top icon
Κόσμος

Η Bentley εγκαινίασε την παγκόσμια πρωτοβουλία «Extraordinary women» 2023

Το πρόγραμμα «Extraordinary Women» που εγκαινίασε η Bentley έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εμπνεύσει και να εξελίξει την επόμενη γενιά των γυναικών ηγετών.

Η Bentley εγκαινίασε και για το 2023 το «Extraordinary Women», ένα παγκόσμιο πρόγραμμα καθοδήγησης που δεσμεύεται να εμπνεύσει και να αναπτύξει την επόμενη γενιά νέων γυναικών ηγετών, και συγκεκριμένα φοιτήτριες στους τομείς της Μηχανολογίας, του Σχεδιασμού, της Τεχνολογίας και των Επιχειρήσεων.

Μετά το 2022 και την επιτυχημένη πρεμιέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το πρόγραμμα του 2023 επεκτείνεται ακόμα περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και για πρώτη φορά στην Σαουδική Αραβία. Στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης της Bentley για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη μέσω της στρατηγικής Beyond100, το πρόγραμμα «Extraordinary Women» έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τις γυναίκες να σκεφτούν σοβαρά μια σταδιοδρομία στους τομείς STEM και αυτοκινητοβιομηχανίας.

Bentley Extraordinary women

Για την υλοποίηση του προγράμματος η Bentley συνεργάζεται με ορισμένα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως τα Loughborough, Bath, Warwick και Manchester Metropolitan University, καθώς και με ένα πανεπιστήμιο στη Σαουδική Αραβία, το Dar Al Hekma University. Η εταιρεία θα συνεργαστεί επίσης με ορισμένες πρώην συμμετέχουσες του προγράμματος, που αποτελούν μέλη της Ένωσης «Extraordinary Women Pioneers» και οι οποίες έχουν επιδείξει τη δέσμευσή τους στους τομείς της Μηχανολογίας, του Σχεδιασμού, της Τεχνολογίας και των Επιχειρήσεων, έχοντας να διηγηθούν τις δικές τους, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και άκρως επιτυχημένες ιστορίες.

Bentley Extraordinary women

Στην εικονική εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου, λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και την οποία συντόνισε η Dr. Karen Lange, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για το Ανθρώπινο Δυναμικό της Bentley, οι φοιτήτριες από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια είχαν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και με ποιον τρόπο μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Η Bentley θα συνεργαστεί τώρα με τα πανεπιστήμια για να προσδιορίσει τις φοιτήτριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, με μία διαθέσιμη θέση ανά πανεπιστήμιο. Οι επιτυχόντες υποψήφιες θα απολαύσουν ατομική καθοδήγηση από το έμπειρο προσωπικό της Bentley και τις εξαιρετικές γυναίκες-μέλη της Ένωσης «Extraordinary Women Pioneers», πριν παρακολουθήσουν τον προσεχή Ιούνιο ένα πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας στα κεντρικά γραφεία της Bentley στο Crewe, όπου και θα συνεργαστούν με ομάδες της εταιρείας πάνω σε πραγματικά project για να αξιοποιήσουν ό,τι έχουν διδαχθεί μέσω της καθοδήγησης.

Bentley Extraordinary women

Η Dr. Karen Lange, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για το Ανθρώπινο Δυναμικό της Bentley σχολίασε: «Η επιδίωξη μιας εποικοδομητικής και αμοιβαία επωφελούς πολιτικής πολυμορφίας αποτελεί βασικό συστατικό της στρατηγικής μας Beyond100 και ιδίως του στόχου μας να επιτύχουμε μια κατά 30% ποικιλόμορφη διοίκηση έως το 2025. Η πρωτοβουλία «Extraordinary Women» αποτελεί βασικό στοιχείο αυτού του προγράμματος το οποίο εφαρμόζουμε με υπερηφάνεια σε όλο και περισσότερες χώρες. Η καθοδήγηση παραμένει ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης στην Bentley. Η επιτυχία που σημείωσε το 2022 το πρόγραμμα και η θετική ανταπόκριση των νέων γυναικών που συμμετείχαν σε αυτό ικανοποίησε όλους τους εμπλεκόμενους. Είμαστε ενθουσιασμένοι για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε περισσότερες ταλαντούχες νέες γυναίκες για να τις βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη σταδιοδρομία τους στους τομείς STEM και αυτοκινητοβιομηχανίας».

Η Sofia Ragni, πτυχιούχος στη Μηχανολογία Αυτοκινήτων (Automotive Engineering) στο Πανεπιστήμιο του Warwick, είχε επιλεχθεί στο εναρκτήριο πρόγραμμα «Extraordinary Women» του 2022. Μετά την ολοκλήρωσή του, της προτάθηκε να κάνει την πρακτική της στην Bentley, θέση που αποδέχθηκε.

«Η εμπειρία μου από το πρόγραμμα Extraordinary Women της Bentley άλλαξε ριζικά την οπτική μου για τη μελλοντική μου επαγγελματική πορεία, οδηγώντας με να κάνω την πρακτική μου πριν την αποφοίτησή μου και όχι απλώς να αποφοιτήσω το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε. «Επίσης μου παρείχε ανεκτίμητες γνώσεις, ενισχύοντας την απόφασή μου να επιλέξω τον συγκεκριμένο κλάδο και τοποθετώντας την Bentley στην κορυφή της λίστας με τις εταιρείες που επιθυμώ να εργαστώ. Θα συνιστούσα σίγουρα και σε άλλους αυτό το πρόγραμμα, καθώς μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά την άποψή σου για το τι θέλεις να κάνεις επαγγελματικά στο μέλλον».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ