top icon
Κόσμος

Η BMW ανανεώνει τη Σειρά 3

Σχεδιαστικές αναβαθμίσεις και «ενέσεις» τεχνολογίας για την Σειρά 3 της ΒΜW.

H BMW προχωρά σήμερα στην ανανέωση της Σειράς 3, τόσο στην 4θυρη όσο και στη ν στέισον βάγκον έκδοση, οι οποίες απαριθμούν ήδη 45 και 35 χρόνια παρουσίας στην αγορά, αντίστοιχα. Στόχος των αναβαθμίσεων είναι η «ενίσχυση» του μοντέλου σε καίριους τομείς, έως ότου η Σειρά 3 παραδώσει τη σκυτάλη το 2025 σε μια ολοκαίνουργια και αμιγώς ηλεκτρική σειρά γκάμα εκδόσεων.

Και οι δύο εκδοχές αμαξώματος, που θα λανσαριστούν τον προσεχή Ιούλιο, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο, ενώ η νέα BMW Σειρά 3 Sedan θα κατασκευάζεται επίσης στο San Luis Potosí στο Μεξικό. Μία παραλλαγή του Sedan μοντέλου που έχει εξελιχθεί ειδικά για την αγορά της Κίνας θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Tiexi στη Shenyang που λειτουργεί από την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA).

BMW Σειρά 3

Τι νέο φέρνει μαζί της η ανανεωμένη Σειρά 3; Κατ΄αρχήν, τους ανασχεδιασμένους προβολείς και την ελαφρώς τροποποιημένη μάσκα στο εμπρός μέρος. Πιο συγκεκριμένα, οι στάνταρ full-LED προβολείς είναι τώρα πολύ πιο λεπτοί, με καθαρό περίγραμμα και φώτα ημέρας διατεταγμένα σε σχήμα ανεστραμμένου L για τη δημιουργία μιας αρμονικής και μοντέρνας εμφάνισης. Την ίδια στιγμή, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς Adaptive LED Headlights διατίθενται προαιρετικά και αναγνωρίζονται από τις μπλε πινελιές στο εσωτερικό των καλυμμάτων τους.

BMW Σειρά 3

Από εκεί και πέρα, το δυναμικό στυλ της Σειράς 3 μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με το πακέτο MSport, το οποίο εισάγει ένα κυψελοειδές μοτίβο στη χαρακτηριστική μάσκα του αυτοκινήτου, νέα σχεδίαση για την εμπρός και πίσω ποδιά και επίσης νέες ζάντες ελαφρού κράμματος Μ με διάμετρο 18 ιντσών με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω.

BMW Σειρά 3

Το πακέτο M Sport Pro είναι μία νέα «άφιξη» στη λίστα των προαιρετικών επιλογών. Διαθέσιμο ως επέκταση του πακέτου M Sport, καθώς και για τα μοντέλα της BMW M GmbH, το πακέτο αυτό περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σε M High-gloss Shadowline, φώτα M Shadowline και ένα σύστημα πέδησης M Sport με κόκκινες δαγκάνες. Αξεσουάρ της σειράς BMW M Performance Parts για εκ των υστέρων τοποθέτηση αποτελούν ξεχωριστές επιλογές που προσδίδουν μεγαλύτερη ένταση στο δυναμικό χαρακτήρα της νέας «3άρα».

BMW Σειρά 3

Η γκάμα εξωτερικών χρωμάτων έχει επεκταθεί για να περιλαμβάνει τώρα τα μεταλλικά Skyscraper Grey και M Brooklyn Grey ως μέρος του πακέτου M Sport. Τα ειδικά μεταλλικά φινιρίσματα Frozen Pure Grey και Frozen Tanzanite Blue έχουν επίσης προστεθεί στη γκάμα. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία συλλογή περίπου 150 πρόσθετων ειδικών χρωματισμών της BMW Individual.

BMW Σειρά 3

Στο εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και Touring σημείο αναφοράς είναι η κυρτή οθόνη BMW Curved Display. Εδώ, μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μία οθόνη ελέγχου με διαγώνιο στις 14,9 ίντσες συγχωνεύονται σε μία ενιαία, πλήρως ψηφιακή μονάδα υψηλής ανάλυσης. Την ίδια στιγμή, ο επιλογέας του κιβωτίου Steptronic οκτώ σχέσεων – στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις – έχει επίσης μία νέα σχεδίαση και είναι τοποθετημένος στο πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα μαζί με το κουμπί Start/Stop, το iDrive Controller, τα μπουτόν Driving Experience Control, το χειρόφρενο και άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

BMW Σειρά 3

Μηχανικά, η ανανεωμένη Σειρά 3 της BMW δεν φέρει αλλαγές. Σε ότι αφορά τα κινητήρια σύνολα που αποδίδουν από 150 έως και 374 ίππους, τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις ντίζελ, με τέσσερις ή έξι κυλίνδρους, δίνουν το «παρών», μαζί φυσικά με εκδόσεις που παίρνουν κίνηση από μία plug-in υβριδική μονάδα. Η τετρακίνηση είναι διαθέσιμη για δύο από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις της Σειράς 3 Sedan (μια για την Touring), για δύο από τις πετρελαιοκίνητες καθώς και και τις PHEV.

BMW Σειρά 3

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανανεωμένη Σειρά 3 της BMW με μια ακόμα πιο πλούσια γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Front Collision Warning με παρέμβαση πέδησης, που ανιχνεύει την παρουσία δικυκλιστών καθώς και οχημάτων και πεζών, Cruise Control με λειτουργία πέδησης, Speed Limit Display με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης, Manual Speed Limit Assist και Lane Departure Warning με lane return. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, BMW Head-Up Display και Driving Assistant Professional, που περιλαμβάνει το Steering και Lane Control Assistant και το Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Automatic Speed Limit Assist, λειτουργία παρακολούθησης διαδρομής και ανίχνευση φωτεινού σηματοδότη.

BMW Σειρά 3

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Σειρά 3
  • BMW Σειρά 3
  • BMW Σειρά 3
  • BMW Σειρά 3
  • BMW Σειρά 3
  • BMW Σειρά 3
  • BMW Σειρά 3
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ