Επικαιρότητα Κόσμος

Η Bridgestone προμηθευτής των ελαστικών της Lamborghini Huracan STO

Η Bridgestone επελέγη από τη Lamborghini ως προμηθευτής ελαστικών για το supercar Lamborghini Huracán STO με εξειδικευμένα ελαστικά, ικανά να μεγιστοποιήσουν την απίστευτη απόδοσή του.

Τα ελαστικά Potenza της Bridgestone που εξελίχθηκαν ειδικά για το supercar Huracan STO της Lamborghini είναι το αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ δύο ηγετικών εταιριών στον τομέα τους. Όπως το Lamborghini Huracán STO, τα εξειδικευμένα ελαστικά Bridgestone Potenza αποτελούν μια ένωση τεχνολογίας και σχεδιασμού. Το κλειδί για την επιτυχία του ελαστικού στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του σούπερ σπορ αυτοκινήτου είναι ο συνδυασμός του σχεδιασμού του πέλματος και της χρήσης των τελευταίων τεχνολογιών αιχμής. Τα ελαστικά Potenza υιοθετούν έναν ασύμμετρο σχεδιασμό πέλματος για ενισχυμένη απόκριση διεύθυνσης και σταθερότητα στις στροφές και μία εσωτερική δομή στεφάνης που κατανέμει ομοιόμορφα την πίεση του αποτυπώματος κατά τη στροφή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με μια νέα σύνθεση γόμας πέλματος που ενισχύει την πρόσφυση, συνδράμουν ώστε οι επιδόσεις επιπέδου πίστας του Huracán STO να μεταφερθούν στους οδηγούς στο δρόμο.

Χάρη στην ισχυρή συνεργασία που διατηρεί με την Lamborghini και την τεχνολογία εικονικής εξέλιξης, η Bridgestone πραγματοποίησε τη διαδικασία ανάπτυξης ελαστικών και πέτυχε τα μέγιστα αποτελέσματα παρά τους περιορισμούς που προκαλούνται από την πανδημία Covid-19. Οι δυνατότητες της Bridgestone στον τομέα της εικονικής εξέλιξης ελαστικών αποδείχθηκαν ζωτικής σημασίας για τα ελαστικά Potenza ώστε να επιτύχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε δεδομένο χρονικό πλαίσιο, με τον κατασκευαστή των ελαστικών να δοκιμάζει διάφορους συνδυασμούς στο εικονικό του περιβάλλον και να ενσωματώνει την συμπεριφορά των ελαστικών στο σύστημα του οχήματος για να βρει τον ιδανικό συνδυασμό για την Lamborghini στον εικονικό προσομοιωτή οδήγησης. Αυτό οδήγησε σε μια διαδικασία που από την αρχή έως το τέλος υλοποιήθηκε με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο και με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το Lamborghini Huracán STO θα βγει στην παραγωγή από το 2021. Εκτός από το εξειδικευμένο για το δρόμο, ελαστικό Potenza, η Bridgestone θα παρέχει επίσης μια έκδοση πίστας, που θα έχει έγκριση και για τον δρόμο και θα εφαρμόζει την τεχνολογία «αγώνων» για μεγιστοποίηση της απόδοσης του οχήματος, ειδικά σε στεγνό. Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος των ελαστικών Bridgestone στην Ελλάδα και αποτελεί μέρος του Ομίλου ΕΛΤΡΑΚ, που εκπροσωπεί τον οίκο Caterpillar από το 1982. Δελτίο Τύπου

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου