top icon
Επικαιρότητα

Η FCA καταθέτει στη Renault μία «βελτιωμένη» πρόταση συγχώνευσης

Η FCA φέρεται να έχει καταθέσει στη Renault μία «βελτιωμένη» σε σχέση με την αρχική πρόταση συγχώνευσης με περισσότερες εγγυήσεις και διασφαλίσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η όλη συμφωνία.

Μέσω μιας νέας πρότασης συγχώνευσης που κατετέθη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η FCA φέρεται να προσφέρει στη Renault περισσότερες και πιο «στιβαρές» εγγυήσεις σε θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια να πειστεί η γαλλική κυβέρνηση να στηρίξει ακόμα περισσότερο το όλο deal.

Η βελτιωμένη – όπως χαρακτηρίζεται – προσφορά φέρεται να προβλέπει και την εγκατάσταση της έδρας της κοινής εταιρείας των FCA και Renault στη Γαλλία παρέχοντας συγχρόνως στο γαλλικό κράτος μία θέση στο διοικητικό της συμβούλιο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ως άνω προτάσεις δεν πρέπει να θεωρούνται οριστικές, καθώς εξαρτώνται από πολλές άλλες πτυχές της πιθανής συμφωνίας των FCA και Renault. Εντούτοις, έρχονται να ενισχύσουν τις πιθανότητες ώστε να εγκριθεί το σχέδιο συγχώνευσης της FCA από το ΔΣ της Renault, στο οποίο το γαλλικό κράτος έχει δύο έδρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της FCA, John Elkann, βρέθηκε στο Παρίσι το σαββατοκύριακο που πέρασε προκειμένου να συζητήσει με τους Γάλλους την πρόταση του αμερικανο-ιταλικού ομίλου. Σύμφωνα δε με το Bloomberg, συναντήθηκε τόσο με τον Πρόεδρο της Renault, Jean-Dominique Senard, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών, Bruno Le Maire, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πριν μερικές μέρες ότι αναζητά περισσότερες εγγυήσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στη Γαλλία._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ