Επικαιρότητα Κόσμος

Η Ford ανακαλεί στη Β. Αμερική όλα τα GT

Η ανάκληση έρχεται ύστερα από ένα περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς στη Γερμανία.

Φαίνεται ότι κανένα αυτοκίνητο, ανεξάρτητα από το ποιο είναι, δεν είναι... άνοσο απέναντι στις ανακλήσεις. Τελευταίο παράδειγμα είναι το Ford GT, το οποίο θα ανακληθεί στις ΗΠΑ λόγω ενός προβλήματος διαρροής που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Πιο συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωσή της η Ford αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από τις βαλβίδες ελέγχου που βρίσκονται κάτω από την ενεργή πίσω αεροτομή του GT θα μπορούσε να διαρρεύσει υγρό, το οποίο μπορεί να καταλήξει στη ζεστή εξάτμιση του αμερικάνικου κουπέ. Κάτι που θα με τη σειρά του είναι πιθανό να προκαλέσει πυρκαγιά.

Για να διορθωθεί το «καυτό» αυτό πρόβλημα , οι αντιπρόσωποι θα εγκαταστήσουν μια ενημέρωση λογισμικού στο Ford GT, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει η εμφάνιση «υπερβολική πίεσης» στις επίμαχες βαλβίδες. Αν απαιτηθεί, σε ορισμένα αυτοκίνητα ενδέχεται επίσης να αντικατασταθεί το φίλτρο, ενώ παράλληλα προβλέπεται να εξοπλιστούν με O-rings, σε συνδυασμό με μία ακόμα βαλβίδα.

Η ανάκληση, σύμφωνα με τη Ford Β. Αμερικής, επηρεάζει 194 GT, εκ των οποίων τα 176 είναι στις ΗΠΑ (πρακτικά, όλα τα αυτοκίνητα που έχουν παραδοθεί εκεί) και τα υπόλοιπα 18 είναι στον Καναδά. Ford Πρόκειται δε για αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από τις 20 Δεκεμβρίου του 2016 έως και τις 31 Ιουλίου του 2018.

Στην ανακοίνωση δε γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο ανάκλησης των Ford GT που έχουν κατασκευαστεί και παραδοθεί σε άλλες αγορές._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου