top icon
Κόσμος

Η Geely θα κατασκευάζει σύντομα και smartphones

Η Geely ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εισέλθει στον κόσμο των ηλεκτρονικών συσκευών κινητής τηλεφωνίας κατασκευάζοντας το πρώτο smartphone της το 2023.

Μετά τα αυτοκίνητα, η Geely σκοπεύει να μπει δυναμικά και στο χώρο των ηλεκτρονικών συσκευων κινητής τηλεφωνίας. Στόχος της νέας εταιρείας που ίδρυσε για το λόγο αυτό ο Li Shufu, ο ισχυρός με άλλα λόγια άνδρας της Geely, είναι να διαθέσει τον πρώτο χρόνο και με αρχή το 2023 περί τα 3 εκατομμύρια premium smartphone σε όλο τον κόσμο.

Η Geely ξεκαθάρισε ότι η Hubei Xingji Shidai Technology Co Ltd είχε συμφωνήσει να δημιουργήσει στην κινεζική πόλη Wuhan το «αρχηγείο» της νέας εταιρείας που θα αναλάβει τη διάθεση των νέων smartphones της πρώτης.

Το όλο εγχείρημα θα χρηματοδοτηθεί μέσα από μια επένδυση ύψους 1,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ ανάλογα προβλέπονται τα έσοδα ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της νέας εταιρείας.

Μέσα από τη νέα της δραστηριότητα η Geely στοχεύει επίσης στην επίτευξη αθροιστικών εσόδων άνω των 22 δις δολαρίων μέσα σε 8 χρόνια και στην απασχόληση 3.000 ατόμων.

Θυμίζουμε ότι η κινεζική Geely, πέραν της Volvo, έχει υπό την σκέπη της και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Lotus, η Proton και η Lynk & Co.

Διαβάστε επίσης: Li Shufu, o άνθρωπος πίσω από το σύγχρονο θαύμα της Geely – και της Volvo

Geely

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ