Επικαιρότητα Κόσμος

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει 40 δις € στην ηλεκτροκίνηση

Σχεδόν 40 δις ευρώ θα επενδύσουν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες τα επόμενα τρία χρόνια προωθώντας την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του συνδέσμου αυτοκινητοβιομηχανιών της χώρας.

Η αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε ο πρόεδρος της Verband der Automobilindustrie (VDA), Bernhard Mattes.

«Η επιτάχυνση της ηλεκτρικής κινητικότητας έρχεται στην Ευρώπη. Χωρίς αυτή, οι στόχοι της ΕΕ για το CO2 δεν μπορούν να επιτευχθούν μέχρι το 2030».

Έτσι, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα επενδύσουν πάνω από 40 δις ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα τα επόμενα τρία χρόνια και άλλα 18 δις στα ψηφιακά μέσα, τη συνδεσιμότητα και την αυτόνομη οδήγηση, δήλωσε ο Bernhard Mattes.

Όπως προέβλεψε, σε τρία χρόνια από σήμερα ο αριθμός των ηλεκτρικών μοντέλων που θα διατίθενται από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχει τριπλασιαστεί αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα τα 100.

Η Γερμανία, μαζί με μερικές ακόμα μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, αναμένεται να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ταξινομήσεων ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με τον προσδοκώμενο μέσο όρο της ΕΕ._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου