top icon
Κόσμος

Η μάχη των κατασκευαστών στα υβριδικά στην Ευρώπη

Η Toyota φιγουράρει με άνεση στην πρώτη θέση στις πωλήσεις υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη. Ωστόσο, η ψαλίδα από τους διώκτες της μειώνεται διαρκώς.

Η Toyota είναι αδιαμφισβήτητα ο κυρίαρχος στην Ευρώπη στις πωλήσεις υβριδικών μοντέλων, με το μερίδιο των εν λόγω αυτοκινήτων στο σύνολο των ταξινομήσεων της ιαπωνικής εταιρείας στην εν λόγω περιφέρεια να υπερβαίνει το 60%.

Σε απόλυτα νούμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce, η Toyota κατέγραψε τη χρονιά που πέρασε 614.159 πωλήσεις υβριδικών οχημάτων με αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με το 2022. Αξιοσημείωτο είναι ότι τέσσερα hybrid μοντέλα της κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στο σύνολο των πωλήσεων υβριδικών οχημάτων της γηραιάς ηπείρου – με ηγέτη ασφαλώς το Yaris Cross Hybrid.

Toyota Yaris Cross

Ο Νο. 2 κατασκευαστής στην κατηγορία στην Ευρώπη είναι η Renault (188.237), η οποία πέρσι έκλεισε τη διαφορά με την Toyota χάρη στην ισχυρή αποδοχή των υβριδικών εκδόσεων των μοντέλων Clio, Captur, Arkana και Austral. Οι πωλήσεις μοιράστηκαν αρκετά ομοιόμορφα μεταξύ των τεσσάρων αυτών μοντέλων, με το υβριδικό Austral να βρίσκεται στην κορυφή με 51.730 μονάδες – τα υβριδικά αντιπροσώπευαν περίπου τα δύο τρίτα των πωλήσεων του Austral πέρυσι.

Renault Austral

Η Nissan είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιό της στην αγορά των βενζινοηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης το 2023. Συγκεκριμένα, η Nissan πούλησε 110.904 υβριδικά σε όλη την Ευρώπη πέρυσι.

Περισσότερες από τις μισές πωλήσεις υβριδικών οχημάτων της Nissan στην Ευρώπη προήλθαν από την έκδοση e-Power του Qashqai. Οι υπόλοιπες μοιράστηκαν μεταξύ του υβριδικού Juke και του X-Trail e-Power.

Η επιτυχία των υβριδικών αυτών μοντέλων επέτρεψε στην Nisasn να «προσπεράσει» τις Hyundai και Kia, οι οποίες συμπληρώνουν το Top 5 με πωλήσεις 93.854 και 65.552 μονάδων.

Nissan Qashqai e-Power

Οι συνολικές πωλήσεις υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 28% στην Ευρώπη πέρυσι. Σε απόλυτα νούμερα οι πωλήσεις τους ανήλθαν σε 1,26 εκατομμύρια μονάδες.

Toyota Yaris Hybrid

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ