top icon
Κόσμος

Η παραγωγή αυτού του μοντέλου ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 40 δλ. (video)

Στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στην Κίνα η παραγωγή ενός μόλις αντιτύπου του συγκεκριμένου μοντέλου ολοκληρώνεται μέσα σε λιγότερο από 40 δλ.

Στο γνωστό Gigafactory της Tesla στη Σαγκάη της Κίνας, η χρήση μιας πλειάδας συστημάτων αυτοματισμού συμβάλει ώστε ο Νο 1 κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο να αγγίξει εντυπωσιακά στάνταρ στον τομέα της παραγωγής.

Μόλις πριν δύο 24ώρα, η Tesla Manufacturing ανήρτησε ένα σύντομο βίντεο στο X, πρώην Twitter, τονίζοντας το γεγονός ότι η μονάδα παραγωγής της Tesla στη Σαγκάη «τρέχει» με αυτοματισμό που αγγίζει ποσοστιαία το 95%. Κάτι που επιτρέπει στο εργοστάσιο να ολοκληρώνει την κατασκευή ενός οχήματος σε μόλις 39,62 δευτερόλεπτα.

Στη σχετική ανάρτηση επισημαίνεται επίσης ότι στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευάστηκε το 1.000.000ό όχημα σε δυόμισι χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της, ενώ το 2.000.000ό ύστερα από μόλις 12 μήνες, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η Tesla παράγει στη εν λόγω μονάδα το Model Y, το Νο 1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό -και όχι μόνο- μοντέλο στον κόσμο, καθώς και το ανανεωμένο Model 3.

Τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι η παραγωγή του Model Y έχει επιταχυνθεί σημαντικά στο εργοστάσιο στη Σαγκάη, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αναμένεται να παράγει διπλάσιες ποσότητες του μοντέλου σε σχέση με το Model 3.

Τον Οκτώβριο, η Tesla ανέφερε ότι η εκτιμώμενη ετήσια δυναμική της μονάδας ανέρχεται πλέον σε περισσότερες από 950.000 μονάδες.

Στη συγκεκριμένη μονάδα θα κατασκευάζεται από τα μέσα του τρέχοντος έτους και η ανανεωμένη εκδοχή του Model Y.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ