top icon
Κόσμος

Η πρώτη οδήγηση της Lancia Pu+Ra HPE (video)

Η Lancia Pu+Ra HPE πατάει δρόμο και ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας είναι ο οδηγός της και ο ξεναγός μας.

Ο CEO της Lancia, Luca Napolitano βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της πρωτότυπης Lancia για να μας δώσει μια πρώτη εικόνα του μοντέλου που θα αποτελέσει το φάρο των εξελίξεων στην ιταλική εταιρεία.

Η Pu-Ra HPE είναι ένα αυτοκίνητο, σε πρωτότυπη μορφή, που ήρθε να αλλάξει τα πάντα στη Lancia και να δώσει νέα πνοή στην ιταλική εταιρεία. Όταν έκανε την πρώτη εμφάνισή του, λίγους μήνες πριν, μέσα στην άνοιξη, κέρδισε τις εντυπώσεις με τη φουτουριστική του σχεδίαση, αφήνοντας υποσχέσεις.

Αυτό το μοντέλο θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία των επόμενων μοντέλων που θα ακολουθήσουν. Είναι, όπως κάθε πρωτότυπο που σέβεται τον εαυτό του, υπερβολικό, σε βαθμό που σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι απλώς ένα στατικό αυτοκίνητο που δεν μπορεί να κινηθεί.

Κάτι που δεν ισχύει, αφού στην πράξη του πολλά υποσχόμενο concept κινείται και γράφει στην κάμερα του video που ακολουθεί. Η «κεφαλή» της ιταλικής εταιρείας, μας ξεναγεί και φαίνεται να απολαμβάνει ιδιαίτερη την πρώτη αυτή επαφή στο δρόμο, με το εντυπωσιακό concept.

lancia pu+ra

Lancia Pu+Ra HPE

Σίγουρα αυτό το video δεν αποτελεί μια δοκιμή με την πραγματική έννοια του όρου, που θα μας προσφέρει εντυπώσεις σχετικά με την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, εξάλλου είναι ένα πρωτότυπο και όχι ένα μοντέλο παραγωγής, αλλά δείχνει εμφατικά το πόσο κοντά είναι αυτή η εμβληματική εταιρεία από την αναγέννηση.

Σύμφωνα με τα πλάνα που έχει ανακοινώσει και επίσημα η Lancia, αναμένεται μέσα στο διάστημα από το 2024 έως το 2028 να παρουσιαστούν τρία νέα μοντέλα. Στη βάση θα τοποθετηθεί το Ypsilon με νέα όμως φιλοσοφία, καθώς θα είναι ένα μικρό crossover, με μέγεθος κοντά στα τέσσερα μέτρα. Θα εφοδιάζεται με υβριδικούς κινητήρες ή αμιγώς ηλεκτρικούς.

Το κορυφαίο μοντέλο της νέας γκάμας της Lancia θα παρουσιαστεί μέσα στο 2026. Θα ονομάζεται Gamma και θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Κάτι που θα ισχύει και για τη νέα Delta, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2028. Αυτή αναμένεται να θέσει νέα στάνταρ σε επίπεδο αυτονομίας, καθώς θα μπορεί να διανύσει με μια μόνο φόρτιση 700 χιλιόμετρα.

lancia pu+ra Luca Napolitano

Luca Napolitano

Αναμφίβολα τις εντυπώσεις κερδίζει και το εσωτερικό της Pu+Ra HPE. Κυριαρχούν τα μεγάλα βελούδινα εμπρός καθίσματα, που προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης αντίστοιχα με εκείνα μιας πολυθρόνας σπιτιού. Το «παρών» δίνουν και μικρά στρογγυλά τραπέζια μπροστά. Από εκεί και πέρα εντύπωση προκαλούν και οι κυκλικές γυάλινες περιστρεφόμενες οροφές, οι οποίες ανοίγουν.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του πρωτοτύπου έχει την ονομασία «Sala» που σημαίνει δωμάτιο. Αυτό ελέγχεται με φωνητικές εντολές ή χρησιμοποιώντας μια κυκλική οθόνη αφής που αναδύεται από την κεντρική κονσόλα παρέχοντας μια σειρά από νέες λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης, ενώ μια μικρότερη βρίσκεται στο κέντρο του τιμονιού.

lancia pu+ra

Lancia Pu+Ra HPE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • lancia pu+ra
  • lancia pu+ra
  • lancia pu+ra
  • lancia pu+ra
  • lancia pu+ra
  • lancia pu+ra
  • lancia pu+ra
  • lancia pu+ra
  • lancia pu+ra Luca Napolitano
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ