top icon
Επικαιρότητα

Η Renault οδηγεί την κούρσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η Renault ηγείται της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, με 95.985 πωλήσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2020, επίδοση που αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξης του 80% στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2019.

Το Renault Ζοe παραμένει το No 1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό επιβατικό της Ευρώπης, καθώς περισσότερα από 84.000 αντίτυπά του έχουν πουληθεί από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου – δηλαδή σχεδόν διπλάσια από εκείνα που πουλήθηκαν την ίδια περίοδο το 2019. Το Ζοe αποτελεί, επίσης, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις σε μεγάλες αγορές της γηραιάς ηπείρου, όπως αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ενώ αξιοσημείωτο το γεγονός ότι από τότε που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά του μοντέλου έχουν πουληθεί στην Ευρώπη πάνω από 280.000 αντίτυπά του.

Το Renault Kangoo Z.E., από το 2010 που λανσαρίστηκε, παραμένει το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό στην Ευρώπη με συνολικές πωλήσεις 57.595 μονάδων. Από τις αρχές του έτους, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου έχουν ταξινομηθεί 8.498 Kangoo Z.E., γεγονός που σημαίνει ότι το ένα στα τρία ηλεκτρικά LCV που πωλούνται στην Ευρώπη ανήκει στην οικογένεια του ηλεκτρικού αυτού μοντέλου της Renault.

Το Twingo Electric, που λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ευρώπη, θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία του, με 1.760 πωλήσεις για το διάστημα αναφοράς. Με σημαντικά πλεονεκτήματα για την κυκλοφορία στην πόλη όπως η ευελιξία, η προσαρμοστικότητά του στις ανάγκες του οδηγού και η αυτονομία των 190 χιλιομέτρων (WLTP), που φτάνουν μέχρι και τα 270 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο, το Twingo Electric αποτελεί την ιδανική συντροφιά στις καθημερινές μετακινήσεις.

Ο Gilles Normand, Αντιπρόεδρος του τομέα Ηλεκτρικών Οχημάτων και Υπηρεσιών Κινητικότητας, δήλωσε ότι «παρά την πανδημία, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη συνεχίζουν πολύ δυναμικά την ανοδική πορεία τους, με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 70-80% στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Μάλιστα, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων αντιπροσωπεύουν, αυτή τη στιγμή, το 5% επί συνόλου αγοράς. Κατά τη διάρκεια τηςπορείας του, το Ζoe κέρδιζε πάντα τα εύσημα για την χρηστικότητά του και την κορυφαία αυτονομία του, γεγονός που του έχει χαρίσει τον τίτλο του bestsellerηλεκτρικού στην Ευρώπη και φέτος μέχρι και τον Νοέμβριο».

Η γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της Renault περιλαμβάνει ακόμα το Twizy, με πωλήσεις άνω των 31.000 μονάδων, καθώς και το Master Z.E., το van με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων έως 3,5 τόνους. Χάρη στην εξειδίκευσή της στην ηλεκτροκίνηση, η Renault προσφάτως παρουσίασε το επόμενο κεφάλαιο της ηλεκτρικής γκάμας της, το Megane eVision. Βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από αυτό το πρωτότυπο, θα είναι η απάντηση της Renault για το μελλοντικό, μικρομεσαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η Renault, παράλληλα, με την πλήρως ηλεκτρική της γκάμα προσφέρει και υβριδικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις των πιο δημοφιλών μοντέλων της, Clio, Captur, Megane, καθώς και του επερχόμενου Αrkana.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ