top icon
Κόσμος

Η Toyota μπαίνει στην πρίζα και αποκαλύπτει 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο Akio Toyoda αποκάλυψε για λογαριασμό των Toyota και Lexus όχι λιγότερα από 15 ηλεκτρικά μοντέλα δηλώνοντας οτι ο Νο 1 κατασκευαστής στον κόσμο θα φέρει στην αγορά έως το 2030 μια ηλεκτρική γκάμα οχημάτων αποτελούμενη από 30 BEVs.

Με μια κίνηση που εξέπληξε πολλούς, ο Akio Toyoda  παρουσίασε προ ολίγων ωρών το ηλεκτρικό όραμα της Toyota, αλλά και μερικά πολύ ενδιαφέροντα ηλεκτρικά πρωτότυπα, με τα οποία ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα πραγματοποιήσει την επέλασή του στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Toyota BEV - Lexus BEV

Η γκάμα των πρωτότυπων αυτοκινήτων που παρουσιάστηκαν από τον ισχυρό άνδρα της Toyota περιλαμβάνει από SUV έως επαγγελματικά οχήματα, καθώς και ένα supercar με… έμπνευση από το Lexus LFA.

Toyota BEV - Lexus BEV

Αποκαλύπτοντας τη στρατηγική τους για τις δύο εταιρείες, ο Akio Toyota προέβλεψε ότι οι Lexus και Toyota θα πουλήσουν περίπου 3,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία και κυψέλες καυσίμου, έως το 2030, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων όσο το δυνατόν περισσότερο, το συντομότερο δυνατό».

Ο Akio Toyoda δεσμεύτηκε επίσης ότι οι δύο εταιρείες θα είναι απαλλαγμένες από εκπομπές άνθρακα έως το 2035.

Toyota BEV - Lexus BEV

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης ο Akio Toyoda έφερε στο φως, μεταξύ άλλων, μια γκάμα ηλεκτρικών προϊόντων που θα συνθέσουν τη γκάμα bZ – την οποία θα εγκαινιάσει το νέο Toyota bZ4X. Από εκεί και πέρα, η Toyota «υποσχέθηκε» ότι θα φέρει στο φως ένα συμπαγές ηλεκτρικό SUV με «όμορφη σιλουέτα», ένα αστικό SUV εμπνευσμένο από το Aygo X, το οποίο θα είναι σχεδιασμένο για την Ιαπωνία και την Ευρώπη, ένα μεσαίο σεντάν «που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ως πρώτο αυτοκίνητο» και ένα μεγάλο SUV.

Toyota BEV - Lexus BEV

Σύμφωνα με την Toyota αυτά θα είναι τα μερικά από τα ηλεκτρικά οχήματα «λογικού κόστους της μάρκας», καθώς στη συνέχεια θα προστεθούν επιπλέον 11 BEVs, στα οποία συμπεριλαμβάνονται από pick-up ηλεκρικά μοντέλα, έως supercar κατασκευές.

Toyota BEV - Lexus BEV

Ορισμένα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με τον Akio Toyoda, θα βασίζονται σε υπάρχοντα μοντέλα, και πράγματι ορισμένα από τα πρωτότυπα μοιάζουν με τα τρέχοντα μοντέλα των Lexus και Toyota, συμπεριλαμβανομένων των Toyota Hilux και Lexus NX, ενώ άλλα θα είναι ολοκαίνουργια, που θα υιοθετούν διάφορες παραλλαγές της πλατφόρμας e-TNGA που αναπτύχθηκε μαζί με τη Subaru.

Λεπτομέρειες για καθένα από αυτά τα μεμονωμένα μοντέλα δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές.

Toyota BEV - Lexus BEV

Ωστόσο, ο Akio Toyoda αποκάλυψε ότι η Lexus, συγκεκριμένα, θα λανσάρει ηλεκτρικά οχήματα σε όλες τις κατηγορίες έως το 2030, ενώ θα είναι μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα έως το 2030 στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα και θα σταματήσει να παράγει οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035.

Toyota BEV - Lexus BEV

Η Lexus θα λανσάρει το πρώτο της EV, το crossover RZ, το 2022, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα e-TNGA. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια πλήρης γκάμα EV μοντέλων που φαίνεται να περιλαμβάνει, με βάση τα concept cars που παρουσιάζονται, ένα SUV πλήρους μεγέθους με βάση το RX, ένα σεντάν στο μέγεθος του IS και ένα supercar.

Toyota BEV - Lexus BEV

Το τελευταίο θα έχει αυτονομία, σύμφωνα με την Lexus, κοντά στα 700 χλμ. και πιθανότητα θα εφοδιάζεται με μπαταρίες στερεού τύπου, προσφέροντας συγχρόνως επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κοντά στα 2 και κάτι δευτερόλεπτα.

Toyota BEV - Lexus BEV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota BEV
  • Toyota BEV - Lexus BEV
  • Toyota BEV - Lexus BEV
  • Toyota BEV - Lexus BEV
  • Toyota BEV - Lexus BEV
  • Toyota BEV - Lexus BEV
  • Toyota BEV - Toyota MR2
  • Toyota BEV - Lexus BEV
  • Toyota BEV - Lexus BEV
  • Lexus
  • Toyota BEV - Toyota MR2
  • Toyota
  • Toyota BEV - Lexus BEV
  • Toyota
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ