top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού της τουρκικής Karsan «επιστρατεύει» η BMW

Το Jest Electric είναι ένα mini bus που κατασκευάζεται από την τουρκική Karsan και πλέον εκτελεί χρέη μεταφοράς προσωπικού στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο.

Γιορτάζοντας φέτος την 54η επέτειό της, η τουρκική Karsan κατασκευάζει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της τα δικά της οχήματα, καθώς και οχήματα ή/και ανταλλακτικά για γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων. Η βασική μονάδα της εταιρείας, η οποία βρίσκεται 30 χλμ. από την Προύσα σε μια εγκατάσταση συνολικής επιφάνειας 207.000 χλμ., έχει την ικανότητα να παράγει έως και 20.000 οχήματα ετησίως – από επιβατικά αυτοκίνητα και βαρέα φορτηγά, έως μίνι βαν και λεωφορεία – με μία μόνο βάρδια.

Επί του παρόντος, η Karsan κατασκευάζει το επαγγελματικό H350 για την Hyundai Motor Company (HMC), λεωφορεία των 10, 12 και 18 μ. για λογαριασμό της Menarinibus, καθώς και τα δικά της μοντέλα Jest, Atak και Star.

Η πιο πρόσφατη δημιουργία της εταιρείας είναι το Jest Electric – ένα mini bus μηδενικών εκπομπών με μήκος 6 μ. που προορίζεται για μεταφορά προσωπικού – το οποίο εφεξής θα χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους της BMW στη κεντρική μονάδα κατασκευής οχημάτων της βαυαρικής εταιρείας στο Μόναχο. Διόλου τυχαία, στο δάπεδο του Jest Electric «ζει» ένας ηλεκτροκινητήρας με την υπογραφή του BMW Group, ο οποίος αποδίδει 170 ίππους και 290 Nm ροπής, αντλώντας την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου με ενεργειακό περιεχόμενο 44 ή 88 kWh, που κατασκευάζονται επίσης από την BMW.

Σύμφωνα με την Karsan, η μπαταρία προσφέρει αυτονομία έως 210 χλμ. και μπορεί ανακτήσει έως και το 25% της μέγιστης αποθηκευτικής της ικανότητας μέσω του συστήματος αναγεννητικής πέδησης του Jest Electic, το οποίο χρησιμοποιεί μια ανάρτηση με ανεξάρτητη σε κάθε τροχό διάταξη. Από εκεί και πέρα, στην καμπίνα απαντώνται αρκετά σύγχρονα καλούδια, όπως η οθόνη των 10,1 ιντσών για το σύστημα multimedia, o φουλ ψηφιακός πίνακας οργάνων, το σύστημα keyless go, οι θύρες USB κ.α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ