top icon
Κόσμος

Καινούργιο αυτοκίνητο; Μόνο σε δύο ή τρία χρώματα

Προκειμένου να παραδώσουν έγκαιρα και σε «λογικό» χρονικό διάστημα στους πελάτες τα νέα τους αυτοκίνητα, οι κατασκευαστές περιορίζουν τις χρωματικές – και όχι μόνο – επιλογές σε όχι περισσότερες από τρεις.

Αντιμετωπίζοντας έντονα προβλήματα με τις παραδόσεις των αυτοκινήτων στους πελάτες εξαιτίας των αναρίθμητων πλέον προβλημάτων που ταλανίζουν την εφοδιαστική αλυσίδα στο μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών, οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη έχουν προχωρήσει σε σημαντικό περιορισμό των διαθέσιμων επιλογών.

Οι τελευταίες δεν εστιάζονται μόνο στον εξοπλισμό, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως είναι οι επιλογές στο χρώμα του αυτοκινήτου. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια σημαντική ανατροπή για έναν κλάδο που έχει στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην εξατομίκευση, που πλέον περιπλέκει ακόμα περισσότερο διαδικασίες παραγωγής.

Σε αντίθεση με την πάγια έως τώρα τακτική τους, οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες ακολουθούν τα βήματα της Tesla, της οποίας η ξεκάθαρη προσέγγιση στις επιλογές αυτοκινήτων έχει συμβάλει στην αύξηση των κερδών.

Έτσι, όσοι θέλουν σήμερα ένα νέο αυτοκίνητο στο συντομότερο δυνατό διάστημα, περιορίζουν, θέλοντας και μη τις επιλογές τους.

Renault ARKANA

Χαρακτηριστικό είναι το «fast track» πρόγραμμα που υιοθετεί καιρό τώρα η Renault στη Γαλλία με το νέο Arkana, το οποίο παραδίδεται στους πελάτες σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 30 ημερών – σε σύγκριση με μια μέση αναμονή 5 μηνών – αρκεί οι πελάτες να διαλέξουν ανάμεσα σε μόλις τρία διαθέσιμα χρώματα, ένα επίπεδο εξοπλισμού (RS-Line) και έναν κινητήρα.

Μόνο κατά τον μήνα οι Ιούνιο, οι «Ffast track» παραγγελίες για το νέο Arkana αντιπροσώπευαν στη Γαλλία το 50% των συνολικών.

Σε αντίστοιχες τακτικές έχουν προβεί και άλλοι κατασκευαστές, με την VW, για παράδειγμα, να «κόβει» πολλά προαιρετικά στοιχεία από το ηλεκτρικό ID.3, το  οποίο αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη σε μια μόνο έκδοση.

«Η προτεραιότητα της VW είναι πράγματι να προσφέρει αυτοκίνητα που μπορούν να παραδοθούν στους πελάτες της το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική της δήλωση.

VW ID.3 - Tesla - VW Group

Στο ίδιο μήκος κύμματος, η Tesla κατασκευάζει στο νέο της εργοστάσιο στο Βερολίνο μόνο λευκά ή μαύρα Model Υ. Στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει το ανθρακί, το μπλε ή το κόκκινο χρώμα θα χρειαστεί να περιμένει έως και τον Μάρτιο του 2023 για να παραλάβει από το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη το καινούργιο του Model Y.

Tesla - VW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ