Επικαιρότητα Κόσμος

Kia Motors Europe: διοικητικές αλλαγές, με στόχο τις 500.000 ετήσιες πωλήσεις

O Emilio Herrera τοποθετήθηκε ως νέος Chief Operating Officer της Kia Motors Europe, ενώ μέχρι τώρα ήταν διευθύνων σύμβουλος της Kia Motors Iberia.

Η Kia Motors Europe τοποθέτησε τον Emilio Herrera στη θέση του Chief Operating Officer, αντικαθιστώντας τον Michael Cole που θα αναλάβει ανώτερη θέση στην παγκόσμια οργάνωση της Kia Motors. Ο κ. Herrera θα εργάζεται στην ευρωπαϊκή έδρα της Kia στη Φρανκφούρτη, συνεργαζόμενος στενά με τον Πρόεδρο της εταιρείας, τον κ. Yong Kew Park. Ο Emilio Herrera θα είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της αύξησης των πωλήσεων της μάρκας, καθώς ο στόχος της Kia για το 2018 είναι οι 500.000 και πλέον μονάδες στην Ευρώπη. Επίσης θα επιβλέπει το λανσάρισμα μιας νέας γκάμας οχημάτων ενώ μέχρι το 2025 έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση συνολικά 16 νέων μοντέλων, μεταξύ αυτών και ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ενεργειακές κυψέλες το 2020.

Ο κ. Herrera έχει εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη. Από το Δεκέμβριο του 2012 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Iberia, ενώ πριν ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Belgium. Γεννήθηκε το 1962 στη Λωζάννη και το 1984 αποφοίτησε από το τμήμα Γλωσσολογίας και Επικοινωνίας (Linguistics and Communication) του Καθολικού Πανεπιστημίου (Katholieke Universiteit) του Λέουβεν (Leuven) στο Βέλγιο, ενώ μιλά 6 γλώσσες.

O κ. Cole ήταν Chief Operating Officer για την Kia Motors Europe από το Νοέμβριο του 2012. Υπό την εποπτεία του σημειώθηκε μια πρωτοφανής αύξηση κατά 40% των πωλήσεων της Κορεάτικης μάρκας στην Ευρώπη, ξεπερνώντας το 27% που είχε σημειωθεί κατά την ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής αγοράς. Το 2013, την πρώτη πλήρη χρονιά του κ. Cole ως COO, η Kia Motors Europe πούλησε 337.972 αυτοκίνητα και κατέγραψε ένα μερίδιο αγοράς 2,7%. Οι πωλήσεις 472.125 μονάδων το 2017 συνδυάστηκαν με ένα μερίδιο της τάξης του 3,0%, ενώ η τάση στις αρχές αυτού του έτους δείχνει μια ακόμα αύξηση και ένα μερίδιο αγοράς 3,1% για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2018. Η Kia Motors θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο του ρόλο στη συνέχεια.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου